dijous, 24 de setembre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(38). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, EL 27S VOTEU INDEPENDÈNCIA.

Articles del Víctor

16.09-21.09.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(38). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, EL 27S VOTEU INDEPENDÈNCIA.
Segurament comença la setmana més difícil i decisiva de la nostra vida com a país, tant col-lectivament com individualment.”
Som a la setmana del canvi d'una tardor que esdevé tan estranya com els temps, som a la setmana de les Festes Majors tardanes, Santa Tecla la petita de Sitges i la gran de Tarragona, amb la principal i única la del Cap i Casal de Catalunya, la Mercè de Barcelona , que es fa tan gran com la fama de la ciutat. I aquest final de mes, el quart diumenge - si no l'han canviat- i coincidint amb el 27S és la Festa Major, la gran de Cervera i algunes de les meves “recordances “ amb dosis de foto-memòria són els típics balls a l'emvelat del Casal de Cervera a la Plaça Santa Anna, (abans la més sardanista de totes ) i parlant de sardanes, recordo els Concursos de Sardanes a la Plaça Major amb les Colles Jovencells i la Nova Segarra. De llavors ha plogut força, ja en parlarem.
..............................
Una setmana que tambè coincideix, amb el diumenge passat 20.09.15 a set dies del 27S,que fa tres anys que va néixer EL BLOC DEL VÍCTOR- http://elblocdelvictor.blogspot.com , i precisament quan ha complert tres anys d'història (doncs el vàrem començar el dia 20.09.12) , direm que és va fer com una mena de “ divertimento” i de mica en mica han passat tres anys exactes i s'ha arribat a 355.000 visualitzacions de pàgina (lectures) i s'han publicat al voltant d'unes 7600 d'entrades com es diu en termes blocaires. En un any han entrat la filigrana de 235.000 visualitzacions de pàgina el que representa una projecció geomètrica important. I així us comentarem que EL BLOC DEL VÍCTOR ha esdevingut, sense voler-ho, un mitjà capdavanter en el recull de noticíes i articles de premsa i d'opinió autòctons o publicats arreu , sempre amb la menció del mitjà i de l'autor. Gràcies per permetre'm un xic publicitat meva, en continuarem parlant. 
 
Per “terra, mar i aire “, la “brunete mediàtica”, clavegueres de l'Estat , els bancs, etc. 
Si fa tres setmanes els unionistes donaven mostres que estaven espantats de debò, imaginem-nos i constatem el reguitzell d'amenaces, trampes i intents de fer por. Som a la setmana que com heu vist i veureu , aquest Estat que no ens estima, que ens explota, menysprea i alhora ens vol fer desaparèixer com a país i per això hem de marxar el més de pressa possible -, treu totes les seves armes, aquelles que abans en dèiem “ Per terra , mar i aire” i li hem de sumar les clavegueres de l'Estat, els poders fàctics, els bancs, Sindicats Espanyols, el Banc d'Espanya i el seu corralito, Correus, els Cercles d'Empresaris, Foment del Treball, Telefònica, i un llarg etcètera. També alguns empresaris - de casa que els hi ha sortit l'ànima botiflera - o que el seu vot, es pensen ells, val molt més que el dels altres i manipulen i coaccionen als seus treballadors amb vídeos com ho ha fet el President d'Almirall o el de Pronovies. Per no dir en Rosell de la CEOE, o en Bonet de Freixenet - que valdria més que cuides el Cava – i que es creuen els amos del món i posen per davant els seus interessos que els de tot un país i el seu futur. 
 I no diguem dels atacs sistemàtics teledirigits des de la Moncloa o dels Ministeris corresponents que aconsellaven mandoiordeno al (TC), Tribunal Constitucional que prepara lleis per empresonar al President Mas o anul-lar la poca autonomia catalana. O els directius donades a la Junta Electoral Central (JEC), que va fer -imposar sisplauperforça ,com en plena Dictadura Franquista- aquest diumenge passat, 20.09.15 a la tarda part de les emissores de Comissió Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) TV3, el 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació dones tres hores de programació d'actes de campanya electoral dels grups Unionistes i del No com PP, PSC, Catalunya Sí que es Pot i Ciutadans, diuen que Unió hi renuncià, que són els varen manar que es fes. I tot això per compensar que teòricament no havien participat en la Via Lliure de la Meridiana el passat 11S15. Una compensació que només va arribar a un 2% de quota televisiva de l’emissió de TV3 i 3/24 durant la tarda del diumenge, mentre que la retransmissió de la Via Lliure de la Meridiana va arribar a una quota del 23%, amb uns 450.000 espectadors.
Disbauxa d' enquestes 

No recordo pas que en cap de les conteses electorals que he viscut i seguit hi hagi hagut tantes enquestes com aquesta i que la majoria (totes menys una o dues) donin uns resultats tan parells, encara que us tinc de dir que personalment em fa una mica tanta exactitud i amb això coincidim amb en Lluís Llach quan diu: “Diguin el que diguin les enquestes, no podem abaixar ni un bri la guàrdia” , o que Les enquestes diuen que anem bé, però no us en refieu”, que sospita que darrere aquestes enquestes hi pot haver la voluntat de desmobilitzar els independentistes i Llach continua dien : “Quan veig que l’ABC, o El País, tan democràtic i tan socialista ell, i el comte de Godó amb La Vanguardia ens donen majories, em fa sospitar”. 
 La quatre darreres enquestes del dia 21.09.15, són la d' El Mundo, La Sexta, i 8TV que totes tres donen a Junts pel Sí, mes la CUP a les portes de la majoria absoluta, i que segons la d' ElDiario l'independentisme no arribaria a la majoria absoluta.
I fins darrera hora ens tocaran el voraviu. 
 Aquest matí una fallada en el sistema informàtic de Correus - quina casualitat-, i les oficines de Correus no han pogut oferir cap servei des de les nou del matí i això ha impedit votar per correu a les eleccions del 27-S, una fallada en l'ambit de tot l’estat espanyol. A més Joan Tardà ha denunciat que han prohibit al personal de Correus que aquesta setmana treballi a la tarda per activar vot per correu.
Acabarem amb dues curiositats, quan el Mas més càustic va dir a Tortosa: “Grandes jefes PP-PSOE-Podemos venir reserva catalana decir indígenas qué votar” , i l'altra és que Pablo Iglesias no se sent còmode en la cursa electoral catalana i confessa que és “com fer campanya en un altre país”, no sap que és en un altre país. 
 
Ara ha arribat l'hora de la veritat: EL 27S VOTEM INDEPENDÈNCIA, amb determinació i sense por , doncs tenim les oportunitat de posar les bases per fer un nou país catalá, i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada