dimarts, 29 de setembre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(39). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, DIGUIN EL QUE DIGUIN LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT. (1)

Articles del Víctor
23-28.09.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(39). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, DIGUIN EL QUE DIGUIN LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT.  (1)
DESPRÉS DEL 27S
 Ja ens han passat un xic els nervís de qué passaria el 27S, mentre a la matinada postelectoral hi hagué un espectacular eclipsi de la lluna de sang com a premonició. Mentre les cadenes espanyoles, totes, deien que l'independentisme havia punxat, tots els diaris del món veien que l'independentisme havia guanyat. Ara ens bé l'angoixa per apuntalar el nostre futur i treure redit del que s'ha guanyat en aquest passar 27S, en unes votacions que malgrat els que us diguin per activa i per passiva els contraris, aixó va de debò, i l'independentisme català ha guanyat de totes totes ( Junts pel Sí = 62 + Cup = 10 , fan 72 que són quatre punts pel damunt de la majoria absoluta del Parlament de Catalunya) i si us diuen que només hem aconseguit que ambdós grups independentistes junts (Junts pel Sí i la CUP) arribin al 47,74% , resulta que el PP va obtenir a les eleccions espanyoles de l'any 2011 uns 186 escons al Congrés de Diputats amb el 44,62 % dels vots que li representava la Majoria Absoluta, una victòria que ningú li va discutir, ans al contrari fou vist com un gran èxit, han passat quatre anys (27 de setembre del 2015) i resulta que aquesta mateixa majoria els hi dòna el poder per fer-se les Lleis a la seva mida i , crec, que si la seva majoria ho era amb el 44,62 % , més ho serà amb el 47,74% o és que els seus vots valen més que els d'aquí, en definitiva que Rajoy governa amb menys suport popular del que té l'independentisme, potser és un miracle de la Moncloa pepera. 
 
Intent d'anàlisi del 27S. (1)En aquest article començarem l'anàlisi per la part unionista i/o els Indefinits- per dir-ho en senzill.
Unionistes.
Ciutadans
És la marca blanca del PP, és l'unionisme en estat pur, fins i tot el més radical, per això- a part de totes les ajudes mediàtiques de les principals cadenes televisives i premsa escrita de la resta de l'Estat, en la que el seu lider i cap visible l'Albert Rivera la majoria de cadenes el treuen i promocionen dia si i dia també.Un dirigent que va néixer politícament despullat, com a màrqueting, ara diuen està molt ben protregit per part de poders fáctics. Estem parlant de Ciutadans, que ha passat de 9 diputats el 2012 a 25 el 27S, ho sigui que n'ha guanyat 16, 8 dels 19 diputats que ha perdut el PP i també ha rebut quatre dels 20 diputats del PSC d'Iceta- tot això es teoria, i així irromp amb força a 29 poblacions catalanes , com L'Hospitalet de Llobregat, El Prat i Viladecans.
PP
 
El PP, que per cert han tret la C, potser com a declaració d'intencions, han canviat l'Alicia Sanchez-Camacho per Garcia Albiol, l'exalcalde de Badalona com l'home fort -mai més ben dit-, tot i així aquest partit que va de baixa a Catalunya, ara ha perdut vuit dels 19 diputats que segurament han passat a Ciutadans. En dies propers augmentarem l'anàlisi d'aquest partit que de moment mana a l'Estat.

 PSC
 

Segurament el PSC que ha perdut quatre dels 20 diputats que tenia i que segurament han passat a Ciutadans tot i així es manté com a tercera força al Parlament amb un 12,69% del total. En aquestes eleccions atípiques la candidatura encapçalada per Miquel Iceta ha obtingut els pitjors resultats de la seva història del PSC, darrere de la candidatura que va formar Pere Navarro el 2012 quan es va quedar amb 20 diputats i s'han passat definitivament a l' Unionisme. Ara el PSC només conserva Cornellà, Santa Coloma, Barberà i tres municipis de la Val d'Aran.
Els Indefinits.
Catalunya si que és pot.
Malgrat el garbuix d'ideologies, també, que s'han barrejat en aquesta candidatura no han aconseguit surar. Si a més i sumen la decisió d’Iniciativa per Catalunya (ICV) d'anar juntament amb Podem ha fracassat per la seva indefinició, així doncs la coalició Catalunya Sí que es Pot només ha tret 11 diputats, semblants als d'ICV sola, molt lluny de les seves expectatives.
Unió
 
Unió malgrat la seva teòrica clientela, la popularitat d'en Duran i Lleida i l'ajut de La Vanguardia no ha tret cap diputat com que no va arribar al 3%. Precisament Duran i Lleida va començar la seva intervenció de la Nit electoral amb les cares més llargues de la seva vida donant les gràcies a tots els votants de Convergència i Unió, li devia fallar el subconscient que li provocà aquest ‘”lapsus “. Avui Ramon Espadaler ha donat per fet que Josep Antoni Duran i Lleida serà el cap de llista d’UDC a les pròximes eleccions espanyoles, que es preveuen per al desembre vinent, deuen estar molt apurats econòmicament.
.....................................
Precisament la tarda de l'endemà del 27S la presidenta de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, la luxemburguesa Anne Brasseur, va demanar que l’estat espanyol ha de negociar amb Catalunya després dels resultats del 27-S. Dient que “Clarament, el vot del poble de Catalunya s’ha de respectar i ara hem de veure què passarà durant les discussions que hi haurà dins del país...”. Entre altres coses. 
 I mentre es debat : Mas sí o no... 
 
Per acabar-ho d'adobar surt la notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), precisament, farà declarar a Mas com a encausat pel 9-N, i o casualitat que, el tribunal fa coincidir la declaració, el 15 d’octubre, el dia del 75è aniversari de l’afusellament de Companys.A part del president Artur Mas, també estant encausades la exvice-presidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau.
 Malgrat tot, ha arribat l'hora de la veritat i com que: HA GUANYAT LA INDEPENDÈNCIA, diguin el que diguin. La qüestió hem fet un pas molt important oportunitat per una futura República Catalana, i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada