dissabte, 12 de setembre del 2015

Barcelona capta la fira de maquinària tèxtil més gran del món

Moviments en la indústria

Barcelona capta la fira de maquinària tèxtil més gran del món

La Fira calcula que la mostra Itma aconseguirà atraure més de 100.000 visitants professionals.La patronal del sector afirma que el saló tindrà un efecte econòmic a la ciutat de 500 milions

SALVADOR SABRIÀ
BARCELONA
Divendres, 11 de setembre del 2015
EL PERIODICO 
Maquinària tèxtil exposada a Barcelona en l'edició de l'Itma que es va celebrar el 2011 al recinte firal de Gran Via.

Barcelona tornarà a acollir la fira de maquinària tèxtil més gran del món el 2019, la International Textile Machinery (Itma), que se celebra cada quatre anys. I ho farà per segona vegada en tan sols vuit anys després d'haver superat la candidatura de París en la fase final per decidir la nova seu del saló. Així ho va decidir el Comitè Europeu de Constructors de Maquinària Tèxtil i ahir ho van comunicar oficialment després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a Barcelona.
«És un èxit extraordinari per a Barcelona», va sentenciar Jordi Galtés, president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària Tèxtil i Confecció (Amec Amtex) . En l'anterior edició que es va celebrar a la fira catalana el 2011 hi van assistir 100.000 visitants professionals, i hi van participar com a expositors 1.345 empreses procedents de 44 països. «Poques ciutats del món tenen la capacitat d'exposició de Fira de Barcelona, ni una ciutat tan atractiva, ni l'experiència demostrada en l'organització de fires d'aquesta magnitud», va explicar Galtés per resumir els motius pels quals ha guanyat una altra vegada Barcelona.
FINAL AMB PARÍS / La candidatura la va presentar Fira de Barcelona a partir de la iniciativa de l'Associació espanyola de fabricants de maquinària tèxtil i confecció (Amec Amtex). Aquest any se celebra a Milà, del 12 al 19 de novembre. Per a l'edició del 2019 s'havien presentat moltes ciutats, entre altres Madrid i València en les primeres fases, però al final les opcions es van reduir a París i Barcelona i avui s'ha fet oficial la victòria de la fira catalana.
Un altre dels elements que ha jugat a favor de l'opció barcelonina ha sigut la col·laboració de les institucions públiques i privades en la defensa de la candidatura. Galtés, en declaracions a EL PERIÓDICO, va destacar que una de les característiques d'aquesta fira és que té un muntatge molt complex, ja que es tracta d'exposar maquinària de grans dimensions que, a més, està en ple funcionament durant diverses hores al dia mentre dura la mostra. «Quan es van posar totes en marxa, a les 10 del matí, en la passada edició es va produir una baixada de tensió a Barcelona», explica l'empresari com a exemple de la complexitat i potència de la mostra. Entre els dies de muntatge i desmuntatge i els d'exposició la fira ocupa durant gairebé un mes el recinte de Gran Via. Els organitzadors calculen que l'efecte econòmic per a la ciutat de Barcelona oscil·larà entre els 500 i els 600 milions d'euros.
Espanya és actualment la quarta potència europea en producció de maquinària tèxtil, gairebé al mateix nivell que Suïssa, i superada per Itàlia i Alemanya, que és la primera. Gairebé el 85% de les empreses són a Catalunya i el 90% de les seves màquines s'exporten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada