15192807_10154707872954659_1886223735046706082_n
El restaurant Lasarte, la proposta gastronòmica a Barcelona de Martín Berasategui amb el xef italià Paolo Casagrande als fogons, ha aconseguit la tercera estrella Michelin. El Lasarte, que és al Monument Hotel Barcelona  5GL, va obrir  el gener del 2006. L’any següent va obtenir la primera estrella i el 2010 la segona. Aquesta és l’única tercera estrella de tota la península Ibèrica.
D’aquesta manera, ja hi ha quatre restaurants dels Països Catalans que tenen aquesta distinció, juntament amb el Celler de Can Roca a Girona, el Sant Pau a Sant Pol (el Maresme) i Quique Dacosta a Dénia (la Marina).
Notícies del dia
Cada matí rebràs les notícies del dia a la teva bústia de correu
H_3150069.JPG
D’esquerra a dreta: Josen Roca i Martín Berasategui.
Han aconseguit dues estrelles Michelin els restaurants valencians L’Escaleta (Cocentaina, el Comtat) i BonAmb (Xàbia, la Marina).
I obtenen una estrella per primera vegada: Céleri (Barcelona), Xerta (Barcelona), Ca l’Arpa (Banyoles, Pla de l’Estany), La Boscana (Bellvís, Pla d’Urgell), L’Antic Molí (Ulldecona, Montsià), Raúl Resino (Benicarló, el Maestrat), Sents (Ontinyent, la Vall d’Albaida), Adrián Quetglas (Palma) i Argos (Port de Pollença, Mallorca).
Martín Berasategui ja té vuit estrelles Michelin i és el primer cuiner amb dos restaurants que tenen tres distincions: Martín Berasategui a Lasarte-Oria i, ara, Lasarte Barcelona. La tercera estrella al restaurant de Barcelona, la hi ha donada un dels seus deixebles i ex-alumnes, Paolo Casagrande. ‘Hi ha saba nova a la marca Berasategui, ells em fan gran’, ha dit. I ha explicat que la cuina els permet de convertir-se en ‘transportistes de felicitat’.
S’havia apuntat que enguany podria ser un dels millors dels darrers anys de la guia Michelin per als restaurants catalans amb dues estrelles, que cobegen la tercera i hi han posat afany i cura. Però al final només l’ha aconseguida el Lasarte. Amb tot, aquest restaurant passarà als annals de la guia i de la història de la gastronomia pel fet de ser el primer de la ciutat de Barcelona que aconsegueix la tercera estrella.
La llista dels restaurants estelats dels Països Catalans:
Amb tres estrelles:
El Celler de Can Roca (Girona)
Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Quique Dacosta (Dénia)
Lasarte (Barcelona)
Amb dues estrelles:
L’Escaleta (Cocentaina)
BonAmb (Xàbia)
Zaranda (Calvià)
Àbac (Barcelona)
Miramar (Llançà)
Les Cols (Olot)
Enoteca (Barcelona)
Moments (Barcelona)
Amb una estrella:
Céleri (Barcelona), Xerta (Barcelona), Ca l’Arpa (Banyoles), La Boscana (Bellvís), L’Antic Molí (Ulldecona), Raúl Resino (Benicarló), Sents (Ontinyent), Adrián Quetglas (Palma),  Argos (Port de Pollença), Disfrutar (Barcelona), Hoja Santa (Barcelona), Hotel Restaurant Empòrium (Castelló d’Empúries), Tresmacarrons (el Masnou), Pakta (Barcelona), Tickets (Barcelona), Malena (Gimenells), L’Ó (Sant Fruitós de Bages), Les Moles (Ulldecona), Casamar (Llafranc), Alkimia (Barcelona), Caelis, Hotel Palace (Barcelona), Cinc Sentits (Barcelona), Dos Cielos, Hotel Melià (Barcelona), Gaig (Barcelona), Hisop (Barcelona), Hofmann (Barcelona), Fonda Sala (Olost), Moo, Hotel Omm (Barcelona), Saüc (Barcelona), Via Veneto (Barcelona), Els Casals (Sagàs), L’Angle (Barcelona), Capritx (Terrassa), Estany Clar (Cercs, Berguedà), Can Jubany (Calldetenes), La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar), Ca l’Enric (la Vall de Bianya), Bo.Tic (Corçà), Massana (Girona), La Fonda Xesc (Gombrèn), Els Tinars (Llagostera), Torreó de L’Indià (Xerta), Rincón de Diego (Cambrils), Can Bosch (Cambrils), Fogony (Sort), Les Magnòlies (Arbúcies), Dos Palillos (Barcelona), Koy Shunka (Barcelona), Lluerna (Santa Coloma de Gramenet), Nectari (Barcelona), Els Brancs (Roses, Platja de Canyelles Petites), Monastrell (Alacant), L’Escaleta (Cocentaina), Casa Manolo (Daimús), La Finca (Elx), Casa Pepa (Ondara), El Poblet (València), La Sucursal (València), Ricard Camarena (València), Riff (València), Cal Paradís (Vall d’Alba), BonAmb (Xàbia), Andreu Genestra (Capdepera), Es Molí d’en Bou (Sa Coma), Es Racó d’es Teix (Deià), Simply Fosh (Palma), Es Fum (Palmanova), Jardín (Port d’Alcúdia), Can Dani (Formentera), La Gallineta (Perpinyà), La Balette (Portvendres), El Fanal (Banyuls).
Girona ha estat per primera vegada l’amfitriona de la gala de la Guia Michelin, on es lliuren les estrelles als millors restaurants de l’Estat espanyol i Portugal. S’ha fet al Mas Marroch, l’espai de celebracions del Celler de Can Roca a Vilablareix, al costat de Girona, i hi han participat els millors cuiners dels Països Catalans, l’estat espanyol i Portugal. Hi ha assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb més de 450 convidats, un centenar de periodistes acreditats i també tots els xefs dels restaurants de dues estrelles i tres.

[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]