dimarts, 15 de novembre del 2016

L'Smart City Expo celebra la seva edició més gran

Tecnologia

L'Smart City Expo celebra la seva edició més gran

Del 15 al 17 de novembre, Barcelona acollirà a representants de 600 ciutats, 590 expositors i més de 400 ponents

La cimera sobre ciutats intel·ligents té enguany un enfocament especial dedicat a dotar de més poder als ciutadans

| 14/11/2016 a les 18:38h
Edició de l'Smart City Expo de Barcelona del 2015 | Adrià Costa
Del 15 al 17 de novembre, l'Smart City Expo World Congress reunirà alguns dels majors experts en desenvolupament urbà del món. El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona també acollirà a representants de les ciutats que estan liderant la transformació urbana a escala global combinant disciplines com la mobilitat, la tecnologia, eficiència energètica, el medi ambient, l'urbanisme i l'economia del coneixement.

El president de l'SCEWC, Ramon Roca, ha destacat que l'esdeveniment ha arribat a la seva consolidació. "La feina feta fins ara ens posiciona com a referència mundial en el terreny de les ciutats intel·ligents, sent un punt de reunió per a empreses i regions immerses en la transformació cap a millors urbs".

Les ciutats pels ciutadans

La cimera sobre ciutats intel·ligents té enguany un enfocament especial per dotar de més poder a les persones i fer que les metròpolis siguin més humanes. Per debatre aquests processos, representants de tot el món abordaran els objectius i transformacions del futur. A més hi assistiran delegacions governamentals de països com Àustria, Xina -que celebrarà un fòrum de desenvolupament de ciutats xineses en el marc de l'esdeveniment-, Corea del Sud, Dinamarca, Israel, Japó, Noruega i el Regne Unit, entre d'altres.

El programa congressual constarà de set eixos temàtics: Tecnologia, Societat, Governança; Sostenibilitat, Mobilitat, Seguretat i Innovació. Entre els més de 400 ponents que hi participaran, destaca una de les veus més influents en la indústria del BigData, Susan Etlinger, promotora de l'ús efectiu i ètic de les dades socials.

L'escriptor i estrateg polític nord-americà David Bollier, impulsor del moviment dels Commons que busca estendre un sistema de gestió de recursos basat en l'aprofitament de les tecnologies digitals; Parag Khanna, analista geopolític del panorama internacional; i Ellen MacArthur, una de les principals impulsores de l'economia circular i navegant retirada que va trencar el rècord mundial de la circumnavegació en solitari més ràpida.
 

Smart City Expo de Barcelona del 2015 Foto: Adrià Costa

Les novetats més tangibles

A la plaça de l'exposició, espai dedicat a mostrar les últimes tecnologies, es podran provar des del sensor més petit i innovador fins a una plataforma de gestió de dades urbanes capaç de predir quan hi haurà problemes de trànsit o un sistema de clavegueram que permetrà als gestors municipals anticipar-se abans d'una crisi.

Entre les solucions presents al saló també es mostrarà un fanal capaç d'il·luminar, monitoritzar el trànsit i la qualitat de l'aire, i recarregar vehicles elèctrics. A més es veuran diferents versions de vehicles de conducció autònoma o capaços de detectar aparcaments lliures a la ciutat mentre circulen i compartir la seva ubicació. Uns auriculars dissenyats per permetre a persones cegues moure's amb llibertat per la ciutat i un panell solar plegable capaç de desplegar-se tot sol, seguir al sol i emmagatzemar energia seran altres de les novetats.

Els organitzadors de l'Smart City Expo World Congress compten aconseguir enguany una major escalabilitat dels projectes i potenciar l'impacte global de l'exposició.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada