diumenge, 4 de desembre del 2016

Almenys una desena d'ajuntaments catalans obriran portes el 6-D

Política

Almenys una desena d'ajuntaments catalans obriran portes el 6-D

Els regidors de diversos municipis treballaran i se celebraran actes solidaris i reivindicatius
per ACN 04/12/2016 
elMón                                               
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP) | ACN

 
 
 
 
Una desena d'ajuntaments catalans obriran les seves portes dimarts 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola. Aquesta vegada, però, l’atenció no se centrarà en Badalona, que va ser protagonista el passat 12 d’octubre, sinó en municipis més petits com Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), Celrà (Gironès), Viladamat (Alt Empordà), Viladrau i Prats de Lluçanès (Osona), Navàs (Bages), Sant Julià de Ramis (Gironès), Guiamets (Priorat), Vilella Alta (Priorat), Soriguera, (Pallars Sobirà), Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i Deltebre (Baix Ebre). Per altra banda, diversos municipis tindran el consistori tancat però els regidors independentistes i sobiranistes treballaran, com passarà a Barcelona. També se celebraran actes solidaris per tot el territori seguint les recomanacions de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
 
 
 
 
Per la seva banda, Celrà també aprofitarà la jornada per canviar el nom de la plaça de la Constitució i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, protagonitzarà un 'porta a porta' per les cases de veïns per explicar els motius de la independència. A Badalona no s'ha consensuat aquesta vegada cap acció concreta per reivindicar el caràcter laborable del festiu del 6 de desembre. Tot i això, hi ha membres del govern, com els regidors d'ERC i Guanyem Badalona, amb l'alcaldessa Dolors Sabater al capdavant, que sí han anunciat que aniran a treballar al seu despatx. A diferència del Dia de la Hispanitat, durant la jornada del Dia de la Constitució ho faran a títol individual i a porta tancada.
 

 
Aquesta serà la pràctica que adoptaran la majoria d'ajuntaments amb governs de majoria sobiranista a l'àrea metropolitana de Barcelona, on els regidors es reivindicaran anant a treballar, però mantindran tancades les portes de l'Ajuntament. És el cas també de la capital catalana. A Barcelona qui s'ha pronunciat obertament és el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que reconeix que hi ha "poques raons" per celebrar la Constitució.  
 
 
En alguns consistoris s'ha ofert als treballadors la possibilitat d'anar a treballar a canvi de fer festa un altre dia laborable, com és el cas d'Argentona (Maresme), que té al capdavant el vicepresident de l'AMI, Eudald Calvo (CUP). Per la seva banda, la presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, participarà en la lectura d'un manifest reivindicatiu davant l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on governa, però el consistori romandrà tancat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada