dissabte, 17 de desembre del 2016

Colau assistirà a la cimera unitària pel referèndum del 23 de desembre

PROCÉS CATALÀ

Colau assistirà a la cimera unitària pel referèndum del 23 de desembre

La reunió se celebrarà a la tarda per tal que l'alcaldessa de Barcelona pugui assistir al ple de l'Ajuntament que se celebra aquell matí

El Govern manté la convocatòria de la trobada tot i les advertències del Constitucional

Puigdemont denuncia el «populisme constitucional» de l'Estat i insisteix que el full de ruta es manté

| 15/12/2016 a les 14:04h
Ada Colau i Carles Puigdemont | Adrià Costa
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistirà a la cimera pel referèndum del divendres 23 de desembre que se celebrarà al Parlament, segons diverses fonts consultades per NacióDigital. La trobada es farà a la tarda, entre d'altres motius perquè aquell matí hi ha ple de l'ajuntament. No es tracta d'un ple qualsevol, sinó de la qüestió de confiança a través de la qual Colau espera superar la negativa de l'oposició a la tramitació dels pressupostos per al 2017. Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcalde, també assistirà a la cimera de divendres vinent, que serà una setmana exacta després de la declaració de Carme Forcadell, presidenta del Parlament, per desobediència i prevaricació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, espera que en aquesta trobada hi assisteixin totes les formacions polítiques favorables a la independència i al referèndum. Va ser Colau, segons fonts consultades, qui va demanar que es desplacés la reunió a la tarda en conversa amb Puigdemont. Dins dels defensors de la consulta vinculant -pactada- hi ha tot l'espectre polític dels "comuns", representats en bona part per Colau i que al Parlament estan agrupats dins del grup de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP). La demanda del referèndum pactat va ser un dels reclams exhibits per En Comú Podem i per Units Podem en les dues campanyes electorals espanyoles, de les quals en van sortir vencedors a Catalunya.

Colau i Puigdemont mantenen una relació "cordial", segons assenyalen fonts coneixedores dels contactes que han tingut des que el president de la Generalitat va arribar a Palau. L'última trobada que van mantenir va ser dilluns amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident de l'Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, per acordar la congelació de les tarifes del transport públic per al 2017. "La relació és molt millor que amb Artur Mas", sostenen les veus consultades.

Dins del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) existeix voluntat de sumar amb els "comuns" per fer el referèndum, però no falten les crítiques cap a la posició indefinida sobre la independència. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, els reclama que es defineixein sobre si votaran "sí" o "no" a l'estat català. Lluís Rabell, cap de files de CSQEP al Parlament, va assegurar aquest dijous al Parlament que el procés és un "sidral" i va trobar "infantil" que es busquin "dreceres" per construir l'estat català.

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada