dimarts, 6 de desembre del 2016

Catalunya supera la mitjana espanyola, europea i de l'OCDE en l'informe PISA

Catalunya supera la mitjana espanyola, europea i de l'OCDE en l'informe PISA

Els resultats són superiors en comprensió lectora, matemàtiques i ciències



Catalunya supera la mitjana espanyola, europea i de l'OCDE en l'informe PISA

    TERESA PÉREZ / BARCELONA
    Dimarts, 6 de desembre del 2016 - 12:33 CET
    EL PERIODICO                                           
    Catalunya supera la mitjana espanyola, europea i de l'OCDE en l'informe PISA
    L'informe PISA, que avalua cada tres anys la política educativa mundial, revela que Catalunya supera per primera vegada la mitjana d'Espanya, la Unió Europea (UE) i la dels països de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) en les tres competències bàsiques: comprensió lectora, matemàtiques i ciències.
    La consellera d'Ensenyament, Maritxell Ruiz, ha destacat la importància d'aquests resultats perquè suposen un doble avanç en qualitat i en equitat. En la primera categoria perquè s'obtenen resultats educatius que estan per sobre de la mitjana dels països i les comunitats autònomes avaluats, i en la segona perquè "es redueix la xifra d'alumnes que no superen les competències bàsiques", ha indicat Ruiz.

    MODEL EDUCATIU

    Les dades de l'informe educatiu han permès a Ruiz sentenciar que "la transformació del model educatiu de Catalunya i les polítiques basades en la reflexió sobre la pedagogia van en la bona direcció". En l'informe PISA 2015 hi han participat 72 països i regions i més de mig milió d'alumnes de 18.541 centres educatius. A Catalunya, la mostra ha sigut de 1.769 estudiants de 52 escoles.
    L'anàlisi dels resultats de les diferents comunitats autònomes del 2012 i el 2015 permet comprovar que Extremadura, amb un augment de 12 punts, és l'autonomia que millora més en competència matemàtica, mentre que Catalunya avança set punts. El president del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateu, ha interpretat que el creixement és superior en altres zones perquè Catalunya partia de millors resultats educatius en aquesta matèria que la resta.
    En compressió lectora, l'evolució de la puntuació mitjana els tres últims anys ha baixat un punt. Aragó, Cantàbria, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, Galícia i Navarra superen Catalunya. En ciències, l'informe PISA permet constatar que hi ha 12 punts positius de diferència entre els resultats del 2012 i el 2015.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada