diumenge, 31 de març del 2019

El síndic de l'Alguer defensa una "solució democràtica" i lamenta que hi hagi presos polítics

El síndic de l'Alguer defensa una "solució democràtica" i lamenta que hi hagi presos polítics

El conseller ha visitat l'Ofici de la localitat italiana, que torna a estar en funcionament després del 155

 elMón

per Redacció 30/03/2019 15:32
El conseller Alfred Bosch saluda el síndic de l'Alguer, Mario Bruno
El conseller Alfred Bosch saluda el síndic de l'Alguer, Mario Bruno | Gencat

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch ha visitat l'Ofici de l'Alguer, que depèn de la Delegació del Govern a Itàlia i que torna a estar en funcionament després de ser tancat per l'article 155. Bosch ha assegurat que "venim a dir gràcies a un municipi, i també a la societat sarda, que ens ha donat suport en moments difícils". "Ens uneixen molts llaços històrics i culturals amb l'Alguer, i sentim aquesta germandat a banda i banda del Mediterrani", ha explicat Bosch, que ha afegit la importància de "recuperar una connexió aèria regular entre Catalunya i l'Alguer per millorar les relacions en turisme, economia o cultura".

Durant la visita institucional, Bosch s'ha reunit també amb el síndic de l'Alguer, Mario Bruno. El síndic ha mostrat el seu afecte cap als presos polítics catalans i ha defensat "una solució democràtica" i que "no es poden usar mètodes no democràtics per aturar un procés que, al meu entendre, és irreversible".

El conseller s’ha trobat també amb diverses associacions culturals amb presència al municipi, com ara Òmnium Cultural de l'Alguer, Obra Cultural de l'Alguer, l'Ateneu Alguerès, la Consulta Cívica per les Polítiques Lingüístiques de l'Alguer o la Plataforma per la Llengua. La visita del conseller forma part del viatge que ha fet aquesta setmana a Roma, on s’ha trobat amb think tanks, partits polítics, organitzacions internacionals i mitjans de comunicació italians per exposar la situació política que es viu a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada