dimecres, 20 de març del 2019

Guardiola, entre els cinc millors entrenadors de la història segons 'France Football'

Guardiola, entre els cinc millors entrenadors de la història segons 'France Football'

El català només és superat per Rinus Michels, Alex Ferguson, Arrigo Sacchi i Johan Cruyff

elMón

Pep Guardiola, durant una roda de premsa.
Pep Guardiola, durant una roda de premsa. | Manchester City
En la seva darrera entrega, France Football, revista que entrega la Pilota d’Or, ha elaborat una llista dels millors entrenadors de club de la història en funció del palmarès, personalitat, impacte de la carrera, qüestions tàctiques i l’herència futbolística. En aquesta classificació, Pep Guardiola ocupa la cinquena posició, només superat per Rinus Michels, Alex Ferguson, Arrigo Sacchi i Johan Cruyff.

Tenint en compte aquesta llista, el tècnic de Santpedor és el millor d’Espanya de tots els temps. “Guardiola va recollir una gran herència de Johan Cruyff i la va millorar i sublimar abans d’exportar-la, reinventar-la i adaptar-la de forma permanent”, assenyala France Football sobre el català. Sobre Cruyff, la revista francesa assegura que “va donar una segona vida al futbol total” inventat per Michels”, el líder de la classificació i el tercer blaugrana en el top-5 de millors entrenadors de clubs de la història.

Sobre Ferguson, l’entrenador amb més títols de tots els temps, l’estudi analitza que “va saber adaptar-se a totes les evolucions i a tots els perfils de jugador amb una obsessió permanent: guanyar”. Mourinho ocupa la tretzena posició, mentre Zinedine Zidane la vint-i-dosena i Diego Simeone, l’actual entrenador més ben pagat del món, és 31è.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada