Ara fa dos anys que es va estrenar a l’església dels Dominics de Perpinyà el festival Indígenes, especialitzat en vins naturals. Aquesta manera de fer vi, que consisteix a no afegir-hi sulfits i deixar que fermenti de manera natural, passa un moment molt bo i cada vegada hi ha més productors que s’hi afegeixen. La vocació del festival és de fer-ne difusió i unir productors de banda i banda dels Pirineus.
Durant dos dies aquests vinaters, la majoria dels quals tenen petits cellers, oferiran degustacions dels seus productes. Els vins naturals són elaborats sense afegir-hi res, cap component químic ni llevat artificial. De fet, ‘indígenes’ és el nom dels llevats que es troben de manera natural al raïm i que originen la fermentació del vi. El resultat és un vi no tan manipulat, que expressa les característiques pròpies de cada anyada. A més, com que són vins que no han estat tractats, tenen un gust i unes característiques força diferents que poden sorprendre els paladars que no hi estan avesats.
‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras
Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol