diumenge, 7 d’abril del 2019

EL CANVI CLIMÀTIC, I EL FUTUR.

Escrits del Víctor

22-29.03.19

EL CANVI CLIMÀTIC, I EL FUTUR.

Com podem veure, passem de l'hivern a l'estiu, i les estacions s'avancen, gairebé, un parell de mesos, amb temperatures diürnes que trastoquen, potser, d'una manera irreversible, el futur del nostre Planeta Blau. I no cal fixar-nos en el superlatiu desglaç que afecta de Groenlàndia,- que sembla s'està desfent “més de pressa” del previst pels científics-, només cal guaitar les glaceres que ens envolten, ja que es calcula que en menys de cent anys s'han reduit una quarta part.
Sabem que els contemporanis, no volem fixar-nos molt el que passarà en el futur, per allò de “nosaltres ja no hi serem”, tendim d'aplicar el “Carpe Diem” perpetu, amb l'això no va amb nosaltres o el “Que me quiten lo bailado”, però després, venen els nostres descendents, i els descendents dels descendents.
En aquesta desfeta, i alhora creuada present i futura hi estem implicats tots , tant per bé com per mal. Ara sembla que volem, que faci bo, anar a la costa, a la platja, posar-nos espatarrats al sol, i gaudir d'un “dolce far niente”, etern. 



Un Canvi Climàtic, que pràcticament va començar, - encara que a poc a poc-, a mitjans del Segle XVIII, amb la Primera Revolució Industrial, quan començà a llençar-se residus, per la crema de carbons, a l'atmosfera. El cop fort, va ser, ara fa uns cent anys, amb la proliferació de gasos d'efecte hivernacle, sigui per la indústria i sobretot per la fabricació d'automòbils en sèrie a inicis del segle XX (1908), que Henry Ford inicià amb el seu model Ford T, quan es començaren a llençar, exponencialment, a l'atmosfera gasos derivats del petroli a causa de la socialització del cotxe arreu del món.
M'agradaria que aquest escrit serveixi per conscienciar un xic. Ja que el jovent, comença veure clar que anirà ”justet” i vol “Que neixin flors a cada instant...”, continuarem.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada