De color vermell intens, textura carnosa i amb un gust molt dolç i un punt d’acidesa. Així són les maduixes del Maresme. El microclima i l’orografia de la part muntanyosa de la comarca, juntament amb una opció intencionada pel cultiu artesanal, fan d’aquestes maduixes un producte estrella dins la nostra gastronomia. Per això, quan n’arriba la temporada, són les protagonistes de la jornada gastronòmica Temps de Maduixes.
El cicle dura fins el 2 de juny i es fa a diverses poblacions de la comarca: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Vilassar de Dalt. En les activitats que s’hi organitzen, tant es poden degustar menús i plats elaborats amb maduixes com comprar exquisideses a comerços locals o omplir el cistell directament dels productors a les fires.
‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras
Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol