dimarts, 15 d’octubre del 2019

Com funciona el codi QR de l’app del Tsunami Democràtic?

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Com funciona el codi QR de l’app del Tsunami Democràtic?

Tots els consells per fer funcionar la nova app del Tsunami Democràtic
QR app Tsunami
Després de l’èxit de les primeres mobilitzacions del Tsunami Democràtic després de fer-se pública la sentència contra el procés. L’organització va donar a conèixer un nou canal per comunicar-se amb la gent: una aplicació. ‘Servirà per coordinar i visibilitzar les accions fetes a tot el territori i que tothom pugui ser part del Tsunami’, asseguren. Fins ara, el Tsunami utilitzava Twitter i Telegram —on té més de 220.000 subscriptors— per comunicar-se. A part de la seva web, tsunamidemocratic.cat.
Molta gent ha tingut problemes per baixar-se l’app, instal·lar-la o amb el QR que serveix per activar-la. En aquesta notícia trobareu tot de consells per poder-la utilitzar.

Com instal·lar l’app del Tsunami?

El primer pas és descarregar-se l’app. Ho podeu fer aquí i aquí. De moment, l’app és només per a telèfons Android i, a més, no està disponible a Google Play. És per això que instal·lar-la és una mica més complicat del que estem acostumats. El primer que hem de valorar és quina de les dues versions de l’arxiu .apk hem de descarregar i instal·lar, segons el model del vostre telèfon.
Per a la majoria de telèfons cal descarregar la versió 1, però pels models més recents o d’alta gamma cal instal·lar la versió 2. Alguns d’aquests mòbils són: Samsung (Note 10, Note 10+, Note 9, Note 8, Galaxy S10, Galaxy S9, Galaxy S8, Galaxy S7, Galaxy S6), Google (Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel, Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3A), OnePlus (2, 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T, 7, 7 PRO) o Huawei (P9, Mate 10, P20, Mate 20, Mate 20 Pro).
La web del Tsunami Democràtic ens ofereix dues versions per a instal·lar l’app.
Si no hem pogut entrar a la web principal perquè està col·lapsada o si ens han passat directament els arxius, ens hem de fixar en el nom de l’arxiu. La idea és la mateixa, però en comptes de dir ‘versió 1’ o ‘versió 2’ diu ‘ARMv7’ o ‘ARM64’. La majoria de telèfons han d’instal·lar l’arxiu ‘ARMv7’, però els models nous i d’alta gamma necessiten l’arxiu ‘ARM64’.
La web alternativa per a descarregar l’app del Tsunami fa servir una nomenclatura diferent.
Un cop heu descarregat l’arxiu, trobeu un darrer escull abans de poder instal·lar-lo. Per defecte, Android mira de protegir els telèfons davant de virus i més programari maliciós fent que només es puguin instal·lar aplicacions provinents de Google Play. És per això que quan intenteu instal·lar l’app del Tsunami us demanarà si voleu instal·lar aplicacions d’origen desconegut, opció que haureu d’activar. Cada telèfon és un món, però la casella que cal marcar serà similar a aquesta:
En alguns casos, pot ser que el telèfon no reconegui l’arxiu i ens digui que no pot instal·lar-lo. Per fer-ho, podem descarregar de Google Play un instal·lador d’aplicacions.

Com aconseguir un codi QR?

Quan l’instal·leu l’app us trobareu que heu de validar l’aplicació amb un codi QR. La diferència entre aquesta aplicació i el canal de Telegram és que aquest és un mètode de comunicació privat entre convocants i manifestants. En canvi, al canal de Telegram hi pot accedir tothom, inclosos agents dels cossos policíacs.
Per accedir a l’app del Tsunami necessitem que algú de confiança ens passi un codi QR que haurem d’escanejar. Com tot just s’acaba de publicar, de moment hi ha poca gent que en té, però a mesura que passin les hores i els dies s’aniran estenent entre la població.
Tsunami Democràtic: Totes les crides a la mobilització

Un cop hem accedit l’app què passa?

Quan hàgim pogut entrar l’aplicació, ens demanarà que indiquem la nostra disponibilitat i recursos a l’hora de mobilitzar-nos. Segons aquests paràmetres, ens proposaran unes accions o unes altres.



Alguns usuaris han tingut dificultats a l’hora de llegir el codi QR o que, fins i tot, un cop llegit l’aplicació registra un error i ens fa tornar-lo a llegir. De moment, el Tsunami Democràtic no ha fet cap comunicació sobre aquests errors, però VilaWeb ha pogut saber que cada codi QR té uns usos limitats, per això us podeu trobar en la situació que us passin un codi que ha funcionat algú però que a vosaltres no funcioni.
Tota la informació sobre les Marxes per la Llibertat
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada