divendres, 4 d’octubre del 2019

La seqüela de ‘Breaking Bad’, entre els principals reclams del Festival de Sitges

festival de sitges
El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha començat avui, amb el propòsit de ser ‘més transgressor’ que els anys passats, amb actors com ara Sam Neill, Nikolaj Coster-Waldau i Aaron Paul i 171 films –30 menys que l’any passat. Sam Neill és conegut per films com ara la saga Jurassic Park i recollirà el Gran Premi Honorífic presentant The Vigil. La inaugural, En la hierba alta, farà arribar a Sitges Patrick Wilson, guardonat amb el premi Màquina del Temps, un reconeixement que també rebrà Maribel Verdú.
Aaron Paul presentarà la seqüela de la sèrie Breaking Bad; Nikolaj Coster-Waldau, el popular Jaime Lannister de Joc de Trons portarà l’estrena mundial de Suïcidi Tourist. També hi serà present l’actriu i directora Àsia Argento, guanyadora del Méliès Career Award d’enguany, i el director Pupi Avati, Premi Nosferatu.
El leitmotiv d’enguany seran els paisatges apocalíptics, amb un homenatge a Mad Max i hi tindran relleu les òperes primes espanyoles; així mateix, s’hi farà una retrospectiva de la filmografia de l’actor xinès King Hu –un referent de les arts marcials–, i s’hi projectarà el documentari Memory – The Origins of Alien per a celebrar els quaranta anys de la primera part d’Alien, de Ridley Scott.

Títols destacats

Entre els títols més esperats, es destaquen 3 from hell, de Rob Zombie; el thriller sobrenatural Daniel isn’t real, d’Adam Egypt Mortimer; Menja to daddy, el debut en direcció d’Ant Timpson; Bloodline, de Henry Jacobson; The Lodge, de Severin Fiala i Veronika Franz; i Vivarium, de Lorcan Finnegan, estrenada a Canes i amb una arriscada escenificació.
Del subgènere fantàstic zombi es destacaran els títols Little Monsters, d’Abe Forsythe i protagonitzada per Lupita Nyong’o; la reinterpretació de Frankestein amb Depraved, de Larry Fessenden; i Sadako, un nou capítol de la saga japonesa The Ring, del guanyador del festival Hideo Nakata.
D’Europa arribaran The Room, a càrrec de Christian Volckman, un film que combina el terror amb la ciència-ficció. I el que és considerat un dels millors films francesos de l’any, Li daim, de Quentin Dupieux.
El festival oferirà una gran representació de títols locals i amb vocació internacional, en què es destaquen El hoyo, produït entre Catalunya i el País Basc, i l’obra novella Cuerdas, del tarragoní José Luis Montesinos.
Un dels films més esperats, de producció espanyola, és Ventajas de viajar en tren, a més de Paradise Hills, amb la participació de Nacho Vigalondo al guió. El cinema llatinoamericà també tindrà protagonisme, amb títols argentins com ara Breve història del planeta verde, Punto muerto i Soy tóxico, a més del veneçolà Infección, el colombià Luz i l’uruguaià En el pozo. Podeu consultar-ne tota la programació.
Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes 
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada