Els 50 millors restaurants del món
Osteria Francescana desplaça El Celler de Can Roca del número 1
Noma cau al cinquè lloc i Mugaritz es manté en el 'top ten', en què entra Asador Etxebarri
"No canvia res en absolut, dóna més força per seguir treballant", diu Joan Roca
Opinió
IDOYA NOAIN / NOVA YORK
Dimarts, 14 de juny del 2016 - 12:27 CEST
Quan al Cipriani de Wall Street s'ha anunciat aquest dilluns a la nit el millor restaurant del món, almenys segons la llista que elabora amb els vots d'uns 1.000 membres de la indústria gastronòmica la revista 'Restaurant Magazine', els tres germans Roca, Joan, Josep i Jordi, s'han fos en una llarga abraçada amb Massimo Bottura. El xef d'Osteria Francescana, s'ha situat al punt més alt d'aquest podi tan discutit com mediàtic que el 2015 i el 2013 va ocupar El Celler, i el seu local es converteix en el primer restaurant italià en aquest cim des que la llista es va començar a elaborar el 2002. Però en els de Girona no es respirava decepció. Almenys, no es transmetia.
"És un restaurant amb ànima i això és el més important", ha dit Joan Roca del local Bottura, un tres estrelles. "Ànima, gastronòmica, solidària, d'autenticitat. Té un amor per la seva terra, pel seu producte, per les seves tradicions i una visió avantguardista de la cuina. Ens n'alegrem que sigui número u aquest any".
La bona relació "des de fa anys" amb Bottura, un xef que té tant de revolucionari com de superestrella, a qui alguns han anomenat "el Bono dels fogons", no és una excentricitat. Almenys segons Roca, que assegura que "està dins de l'ADN dels xefs tenir bona relació uns amb altres". I alguna cosa en deu saber d'això. La nit que El Celler ha baixat de l'u al dos, cosa que ha assegurat que "no canvia res en absolut" i "dóna més força per seguir treballant", Roca ha pogut marxar de Nova York amb un altre bon consol: l'orgull d'haver sigut reconegut pels seus col·legues amb el Chefs Choice Awards, un premi que considera molt important perquè representa "la complicitat i el reconeixement" d'altres cuiners. I els admira.
En el 'top ten' dels 50 millors anunciat a la gala novaiorquesa també hi ha Mugaritz, el restaurant d'Andoni Aduriz, que ha baixat un lloc en la classificació respecte al 2015, i ha entrat en el número 10 l'Asador Etxebarri, que ha pujat tres esglaons. Encara que Albert Adriá no ha pogut renovar el premi de rebosteria que va aconseguir l'any passat, que ell va arrabassar a Jordi Roca i que en aquesta ocasió ha anat a parar al francès Pierre Hermé, el seu Tickets ha pujat 13 esglaons, fins al número 29.
Els bascos Arzak i Azurmendi també són a la llista, el del pare de la revolució gastronòmica a Espanya en el lloc 21 (quatre per sota que el 2015) i el d'Eneko Atxa pujant del 19 al 16. Completa la presència espanyola Quique Dacosta, encara que ha caigut fins al lloc 49.
El decàleg gastronòmic queda, des del 10 a l'1, així:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada