dissabte, 26 de gener del 2019

El Consell per la República nomena Comín vicepresident

El Consell per la República nomena Comín vicepresident

L'organisme aprova engegar una missió d'observació del judici contra el procés sobiranista que estigui formada per un grup d'advocats internacionals

elMón

Toni Comín
Toni Comín | Europa Press
L'òrgan executiu del Consell per la República s'ha reunit aquest divendres i ha nomenat el conseller a l'exili Toni Comín com a vicepresident d'aquest organisme "amb funcions de direcció de l'equip tècnic i de coordinació entre els àmbits". En un comunicat, ha explicat que a la reunió hi han assistit el president a l'exili Carles Puigdemont i president del Consell; l'alcaldessa de La Garriga (Barcelona), Meritxell Budó; el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà; Comín; la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; el consellers a l'exili Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig, i la jurista Neus Torbisco.

Han acordat la creació de cinc àmbits d'acció i les persones responsables: Acció Política, que estarà dirigida per Comín; Acció Jurídica, per Torbisco; Acció Internacional, per Puigdemont; Acció Cultural i Difusió, per Puig, i Coneixement i Estudis, també per Comín. El Consell per la República també ha aprovat engegar una missió d'observació del judici contra el procés sobiranista que estigui formada per un grup d'advocats internacionals "de reconegut prestigi".

A més, han iniciat els tràmits per redactar el reglament de funcionament intern i un altre règim electoral del Consell per la República que regularà les eleccions a l'Assemblea de Representants, i el desenvolupament de l'estructura tècnica que han d'executar els projectes dels diferents àmbits de treball. El Consell per la República és un òrgan d'entitat privada que va impulsar Puigdemont des de Bèlgica amb l'objectiu d'internacionalitzar el procés sobiranista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada