dissabte, 26 de gener del 2019

La Crida es constitueix, el PDeCAT de mudança

La Crida es constitueix, el PDeCAT de mudança

Unes 4.000 persones funden el partit de Puigdemont i aproven la ponència política
La Crida Nacional per la República està celebrant aquest dissabte el congrés constituent al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Un congrés escollirà la seva direcció. Mestrentant, el PdeCAT fa mudances.

Al congrés s’hi presenten dues candidatures: l'encapçalada per Jordi Sànchez i Toni Morral, que aspiren als càrrecs de president i secretari general, respectivament, i la que formen l'advocat Jordi Ferrés Valcarce com a president i l'escriptor Oriol Izquierdo Llopis com a secretari general. Al migdia, els fundadors han avalat la ponència política que ha presentat un veterà de l’esfera convergent, l’etern líder de Llibergència, Marc Guerrero, en base les idees de Ferran Mascarell, Agustí Colomines i Josep Costa. 


La ponència política, després de rebre 179 esmenes, ha estat avalada per un total de 1280 vots a favor, 8 no i 13 en blanc. Com a punts forts del seu full de ruta estratègic rebaixar les expectatives del referèndum pactat amb l’Estat i no renunciar a cap via pacífica i democràtica per assolir la independència. La ponència política ha estat bastida a través de reunions territorials.

“Cal desplegar una estratègia per construir una Catalunya independent”, sostenen els documents fundacionals, defensant els mètodes “exclusivament pacífics i democràtics”. La Crida reivindica el “diàleg” amb l’estat espanyol per celebrar un referèndum acordat i adverteix que “mai” renunciarà a l’autodeterminació.


Avui també s’aprovarà la ponència organitzativa, després que la formació es registrés com a partit polític. Un document que refreda la integració de la militància del PDeCAT.

Una imatge del trasllat
Una imatge de les furgonetes del trasllat de la seu del PDeCAT | QS

Dues candidatures

L'exlíder de l'ANC es postula com a president i proposa que la secretaria general l'ocupi el diputat de JxCat Toni Morral. Sànchez vol incorporar al seu equip les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i el conseller Damià Calvet; el portaveu de JxCat, Albert Batet; la portaveu adjunta, Gemma Geis; el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, i l'exconsellera Marina Geli, entre d'altres. Formen la candidatura també l'extresorer de l'ANC Marcel Padrós; el catedràtic Josep Ferrer Llop; l'exsecretari nacional de l'ANC Jordi Pairó; l'alcalde de Montblanc (ERC), Pep Andreu; i el secretari d'Administracions Locals, Miquel Àngel Escobar. També s'hi suma la qui va ser candidata de JxCat el 21-D i portaveu dels presos quan estaven en vaga de fam, Pilar Calvo.

L'entorn d'Agustí Colomines ha presentat una segona llista que proposa l'advocat Jordi Ferrés Valcarce com a president i l'escriptor Oriol Izquierdo Llopis com a secretari general. Segons van explicar des d'aquest entorn, volen incorporar gent de la segona llista a la direcció, amb l'objectiu que sigui més transversal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada