Òmnium Cultural ha presentat al fossar de Santa Eulàlia, on va ser afusellat el president Lluís Companys, la campanya per encarar el judici contra l’1-O. El lema és ‘Judici a la democràcia’ i consta de deu accions que requeriran de col·laboració popular. De totes maneres, l’entitat ha explicat que encara no pot donar tots els detalls de les accions. Per una banda es preveuen mobilitzacions i més d’un miler de judicis populars arreu del Principat, on experts en dret desmuntaran les acusacions.
Vegeu ací l’espot de la campanya:
L’entitat també preveu fer accions de suport amb els familiars dels presos i els exiliats, així com una gran campanya de comunicació —nacional i internacional— que servirà per a denunciar les vulneracions de drets que ha comès l’estat espanyol. En aquest sentit, Òmnium prepara també l’edició d’un diari gratuït per informar de l’actualitat del judici.
Vegeu ací totes les accions que prepara l’entitat:

1⃣MOBILITZACIONS
2⃣JUDICIS POPULARS
3⃣ACCIONS DE SUPORT ALS FAMILIARS DELS PRESOS POLÍTICS, EXILIATS I ENCAUSATS per la macrocausa de l’1-O
4⃣MARATONS DE PARADES INFORMATIVES
5⃣GRAN CAMPANYA DE COMUNICACIÓ
6⃣DIARI GRATUÏT del Judici. No deixarem que ens impossin el relat els diaris de l'Ibex35
7⃣ARRIBAREM A TOTES LES BÚSTIES
8⃣STREET MARKETING
9⃣EMPAPERAREM TOT EL PAÍS
🔟OMPLIREM ELS BALCONS DE DOMASSOS pic.twitter.com/fCQxFqJgCA

Durant l’acte, Lluís Llach ha llegit una carta de Jordi Cuixart, actualment empresonat als Lledoners. ‘Els presos polítics no som la representació de cap derrota, sinó el pas útil cap a la victòria’, afirma el president d’Òmnium en la missiva. En aquest sentit, Cuixart explica que la seva prioritat és la resolució del conflicte català i no pas sortir de la presó. A més, assegura que el judici és una ‘responsabilitat històrica.’
Vegeu més imatges de l’acte: