divendres, 11 de gener del 2019

Només cinc dels 16 jutges nous a Catalunya prometen el càrrec en català

PER NO TENIR LA REPÚBLICA

Només cinc dels 16 jutges nous a Catalunya prometen el càrrec en català

Desembarcament d’una nova promoció en terres catalanes amb “lleialtat a la Corona”

Els nous jutges
Els nous jutges reben instruccions abans de la cerimònia | QS

Posada de llarg al saló de passos perduts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest matí ha estat l’escenari de la promesa i jura del càrrec de les 16 jutgesses i jutges (13 dones i 3 homes) de la 68ª promoció que exerciran a Catalunya.

Davant la Sala de Govern del TSJC i sota la presidència de José Maria Barrientos tots ells han jurat o promès el càrrec amb “lleialtat a la corona”.  Només quatre dels 16 jutges nous de Catalunya han utilitzat el català en la fórmula de la promesa o jura del càrrec, tot i que Barrientos els ha demanat ser “respectuosos” amb els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya. 



La cerimònia ha complert en l’habitual protocol formulari de la justícia espanyola. L’acte també ha servit per la presa de possessió del nou president de la sala del contenciós administratiu del TSJCat, Javier Aguayo Mejía; així com l’ascens a categoria de magistrada de la Il·lma. Sra. Alicia Mª Ritoré.

Erls nous jutges seran destinats a Cervera, Reus, Cornellà, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Vic, La Bisbal de l’Empordà, Tarragona, Lleida, Figueres, Tortosa i Vilafranca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada