dimecres, 23 de gener del 2019

La Intersindical: "El sindicalisme del règim del 78 i el Govern han vençut a la República Digital"

La Intersindical: "El sindicalisme del règim del 78 i el Govern han vençut a la República Digital"

Els consellers Puigneró i Chackir El Homrani es fan enrere i no validen el vot electrònic a les eleccions sindicals
elMón
Banderes de la Intersindical-CSC i una estelada | Intersindical-CSC

“La República al núvol”. Aquest era un dels eslògans del Govern bastit per Carles Puigdemont. Una divisa del projecte de República Digital. Però, l’objectiu s’evapora a les primeres de canvi. Ho demostra que el Govern de Quim Torra no ha aprovat  el vot electrònic per a les eleccions sindicals de la Generalitat. Poder votar telemàticament ha estat una de les reclamacions de sindicats emergents com l’independentista Intersindical CSC o altres plataformes com la IAC que entenien que aquest sistema afavoria la participació. Una posició diametralment oposada a la que defensaven els sindicats tradicionals com UGT i CCOO i des de la conselleria de Treball, a mans d’ERC, que arrufaven el nas davant la proposta. 

“El sindicalisme del règim del 78 ha vençut a la República Digital.  Es perd una gran oportunitat per aprofundir a la democràcia sindical, però això als de sempre ja els va bé...tot i que el vot electrònic forma part del Pla de Govern”, ha piulat a través del seu compte de Twitter la Intersindical que ha fet bandera del vot electrònic. De fet, la legalització del vot electrònic en aquests comicis sindicals ha obert una fractura al Govern entre la conselleria de Treball, a mans de l’ugetista Chackir El Homrari (ERC) i la de Polítiques Digitals sota comandament de Jordi Puigneró (JxCAT). 

Segons denuncia el sindicat independentista, no aprovar el vot electrònic suposa més despesa i posar traves als treballadors públics que volen votar i les circumstàncies ho impedeixen. Com exemple, la Inter explica que “a presons faran dos dies de vot per l'organització de torns i amb el vot electrònic no caldria”. “El personal PAS a escoles, instituts, a comissàries i a bombers hauran de desplaçar-se a votar als serveis territorials i amb vot electrònic no caldria”, enfatitza el sindicat.  “Com el personal  de baixa, permís, vacances o AP haurà d'anar expressament a votar i amb vot electrònic no caldria”, afegeixen.

La polèmica pel vot electrònic se situa en la brega pel neguit dels sindicats tradicionals del nou sindicalisme.  De fet, des del sindicat independentista interpreten que CCOO, UGT i el CSIF es mostren contraris a utilitzar aquesta fórmula ara perquè “d’alguna manera perden el control”. Així ho reconeixia el portaveu nacional del sindicat, Jesús Palomar en declaracions a El Món quan va esclatar la polèmica. “Ara no hi ha cap incentiu per anar a votar si tens la urna lluny del teu lloc de feina, en canvi, si pots votar virtualment, facilites la participació”, remarcava Palomar. “És més fàcil portar les paperetes als llocs que domines”, ironitzava. Aquest sistema de vot facilitaria, que les dades d’afiliació del sindicat independentista que ha augmentat exponencialment tindria la seva traducció en vots i delegats, sobretot, en àmbits territorials on el vot físic és complicat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada