En efecte, ahir Rajoy va anunciar que després d’haver rebut l’informe del consell d’estat, el seu executiu aprovaria avui de presentar un conflicte de competència davant del TC contra la creació de la conselleria d’Exteriors de la Generalitat, tal com ja ha fet contra la creació de la comissió d’estudi del procés constituent del parlament.
La bel·ligerància del govern espanyol en funcions contrasta amb la cordialitat del cònsol general dels EUA, que ja es va reunir fa poc, a petició seva, amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que també va rebre al parlament el cònsol americà per a afers polítics i administratius, Adam Smith.
La reunió havia estat demanada pel consolat, per tal de conèixer personalment la nova presidenta de la cambra catalana. Mandojana, de fet, ja es va reunir amb la seva predecessora, Núria de Gispert, el 4 de setembre del 2015, unes setmanes després d’haver començat a desenvolupar les tasques de cònsol general.
I aquesta mateixa setmana, Mandojana va fer unes declaracions en una entrevista a RAC-1 negant que hi hagués una fuga d’empreses de Catalunya aquests últims anys per causa del procés; al contrari, el cònsol va dir que les empreses americanes cada vegada estaven més interessades en invertir a Catalunya: ‘Aquí tenim més de 700 empreses americanes i en continuen entrant i tenim notícies de noves inversions, com Amazon. Cada any vénen més americans. Per a mi Catalunya ho està fent molt bé. Ens agrada molt l’emprenedoria. Hi ha bona integració a Catalunya i estan oberts a la inversió estrangera.’
I va dir que els seus informes sobre el procés català ‘van directament a Washington’:
Cal tenir en compte també que Marcos Mandojana, com a hispà, va generar l’expectativa en el govern espanyol que seria més favorable a les seves tesis en relació amb el procés català quan fou nomenat l’estiu de l’any passat. Però els gests del cònsol han anat desmentint aquesta esperança.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada