dissabte, 27 de febrer del 2016

Les nevades han arribat a Catalunya per les comarques de Lleida i Tarragona

Les nevades han arribat a Catalunya per les comarques de Lleida i Tarragona

Les nevades han arribat a Catalunya per les comarques de Lleida i Tarragona

EL PERIÓDICO / BARCELONA

La cota de neu s'ha situat en alguns punts per sota de la cota de 300 metres

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dissabte, 27 de febrer del 2016 - 12:43 CET
Les nevades han arribat aquesta matinada a Catalunya a les comarques de Lleida i Tarragona. La cota de neu s'ha situat en alguns punts per sota dels 300 metres, com al Pla de Lleida, més baixa de la inicialment prevista. Fins a les dotze del migdia, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 132 trucades per les nevades, la majoria relacionades amb incidències de trànsit.
Al Pirineu i el Prepirineu, ha nevat per sobre dels 600 metres en localitats com Capdella (a la Vall Fosca), Arbeca (Garrigues), situada a 330 metres, Cervera (Segarra), a 550 metres, i Tàrrega (Urgell), a 370 metres. A Puigcerdà, a 1.200 metres, queia aiguaneu. 
La neu també ha deixat un gruixut mantell a les comarques tarragonines de la Conca de Barberà i el Baix Camp, com els 10 centímetres de Prades, Belltall i Poblet.
Joan Delort, director de Protecció Civil de la Generalitat, ha declarat aquest matí a l'emissora RAC1 que l'episodi de neu “s'ha avançat i hem d'extremar les mesures de precaució”. L'alerta Neucat segueix vigent.
Les carreteres afectades per les nevades han sigut nombroses, sobretot per la necessitat d'usar cadenes, entre les quals han destacat la C-462, on eren obligatòries les cadenes en 51 quilòmetres, entre la Coma i la Pedra (Solsonès) i Alàs i Cerc (Alt Urgell), i des del Pla de Santamaria i Alfés hi ha 88 quilòmetres afectats pel gel i la neu a la calçada de l'AP-2. Altres punts afectats per l'ús de cadenes han sigut Castellar de n’Hug, a la BV-4031, durant 14 quilòmetres; la C-12, a Àger, durant nou quilòmetres; Isona i la Conca Dellà, 12 quilòmetres amb cadenes a la C-1412b; Vaquèira, 20 km a la C-29, els mateixos que a la L-500, a la Vall de Boí.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada