dijous, 15 de gener del 2015

27 de setembre: eleccions al Parlament i castells

OSTIES, PEDRET...!!!

27 de setembre: eleccions al Parlament i castells

Diverses diades coinicidiran amb les eleccions plebiscitàries

| ND 15/01/2015 a les 09:25h
 
Els Minyons a la diada de colles convidades de la Mercè, enguany el 27 de setembre Foto: ACN
El president de la Generalitat, Artur Mas, va desvetllar ahir el gran misteri polític de les darreres setmanes a Catalunya: la data de les eleccions al Parlament, que s'han de convertir en uns comicis plebiscitaris. El catalans estan cridats a votar el proper 27 de setembre, en unes eleccions on la campanya electoral començarà la matinada de la Diada Catalunya, l'11 de setembre.

Les xarxes socials ja van començar a relacionar la campanya amb els castells: El primer diumenge de Festes, la Mercè, Santa Tecla o la Misericòrdia, són dates assenyalades que hauran de conviure amb els cartells electorals, els mítings i les visites de polítics. Si fem cas al calendari del curs passat, la diada de les Colles de l'Eix, la Festa Major de Montblanc, la Diada a Terrassa Emili Miró, la Festa Major d'Esplugues de Llobregat o del barri de Sant Cugat de Valldoreix, tindran l'honor de ser enmig de la campanya electoral.

Ara bé, quines diades cauran el mateix dia 27, el dia de les eleccions? Si en sobresurt una pel seu nivell, és la diada de les colles convidades de la Mercè, on els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa fa anys que porten castells de gamma extra a la capital barcelonina. Enguany, la cita serà el 27 de setembre al migdia a la plaça Sant Jaume.

També cal destacar la diada de Sant Miquel a Lleida, on els darrers anys els Castellers de Lleida han compartit plaça amb els Capgrossos de Mataró i la Colla Joves Xiquets de Valls, que hi han portat castells de 9.

Altres diades que podrien compartir protagonisme amb la política el dia 27 són la de la Festa Major de Molins de Rei, on hi van actuar fa un any els Xicots de Vilafranca,  els Castellers de Sant Feliu i els Matossers, les festes del barri El Padró de Cornellà o la Festa Major de Cervera. Val a dir, que en cas que aquest fos un any parell, les eleccions al Parlament de Catalunya haurien coincidit amb la primera jornada del Concurs de Castells de Tarragona, celebrada a Torredembarra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada