dimecres, 14 de gener del 2015

Un espectacle de dansa coreografia els millors gols del Barça

Un espectacle de dansa coreografia els millors gols del Barça

| ND 14/01/2015 a les 13:16h
 
El futbol vist des de la dansa Foto: Companyia Gelabert Azzopardi
 
El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert s'apropa al món del futbol en la seva nova producció, 'Foot-Ball', plasmació coreogràfica de les millors jugadesdels futboloistes del FC Barcelona. El muntatge s'estrenarà a la Sala Tallers del TNC el 22 de gener, amb una alineació de 7 ballarins més el propi Gelabert, vestuari de Lydia Azzopardi i muntatge audiovisual de Jordi Morató. La coreografia establirà un diàleg amb projeccions de jugades memorables del Barça de Rijkaard, Guardiola i Vilanova, en un exercici d'exaltació del futbol com a expressió artística.

Seguidor i soci del Barça des de nen, a Cesc Gelabert feia anys que li rondava pel cap la idea de crear un espectacle de dansa sobre el futbol del seu club. Aquella il·lusió es va començar a materialitzar fa tres anys i ha anat prenent forma fins avui, sumant la complicitat del FC Barcelona com a patrocinador de l'espectacle i la productora Mediapro.

En la presentació de l'obra, que ha tingut lloc aquest dimarts a la sala de premsa del FC Barcelona, Gelabert no ha amagat que, si bé l'espectacle parla "de la dansa, el futbol i la vida", les coreografies estan basades només en jugades del Barça, del "seu club". "El futbol del Barça és especialment estètic i coreogràfic perquè es basa en la combinació i no tant en la força", ha afegit.

Per crear aquest muntatge, Gelabert i la seva companyia han escollit una sèrie de jugades (principalment gols) de diversos partits del Barça de Pep Guardiola, Frank Rijkaard i Tito Vilanova. Imatges que han estat cedides per Mediapro. A partir dels moviments executats pels futbolistes, el coreògraf ha anat creant un diàleg entre el llenguatge de la dansa i del futbol.

Aquesta unió es veurà a l'escenari a través de la projecció de les mateixes imatges dels partits, així com d'altres protagonitzades pels ballarins de la companyia, amb més d'una picada d'ull als espectadors del futbol, com la projecció dels moviments dels ballarins a càmera súper alentida. Així, Gelabert ha remarcat que el que l'interessava era relacionar el futbol i la dansa a partir de la tècnica, i de les similituds entre una i altra disciplina a l'hora d'executar els moviments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada