dijous, 8 de febrer del 2018

A CORRE-CUITA. (3)- 100 dies d'exili, del President Puigdemont & Cia., a Brusel.les.

Articles del Víctor
06.02.18

A CORRE-CUITA. (3)
100 dies d'exili, del President Puigdemont & Cia., a Brusel.les.
Aquest article, és fet “A corre-cuita” i una mica més, doncs avui fa 100 dies que Puigdemont & Cia., són a l'exili. Carles Puigdemont, i els quatre consellers que l'acompanyen a Bèlgica han volgut commemorar els 100 dies d’exili a la ciutat de Lovaina (Flandes),a la plaça major, on cada dia un grup de catalans es reuneixen per tocar i cantar a favor dels presos polítics. Avui dues joves han tocat “El Cant dels Ocells”, en el seu honor, després, s’ha llegit “La pell de brau”. Puigdemont ha recordat que El Cant dels Ocells, és “una de les aportacions de la cultura catalana al món, en què la música és llegida i viscuda com una reivindicació al món.Una reinvindicació com volem seguir sent com a poble, i com a comunitat”
En l'acte Puigdemont ha recordat als presos polítics, carregant contra l’Estat espanyol, dient: “Que només soluciona els problemes, i no a través de la política, sinó a través del codi penal”. “Cent dies després veiem que el problema no s’ha resolt , sinó que s’ha agreujat. I, a més, veiem com en unes eleccions convocades des del 155 amb les regles de joc del govern espanyol, amb les garanties de l’estat espanyol, la voluntat del poble català persisteix ferma en una direcció que el món ha llegit ja, volem decidir el nostre futur”
Recordant els Jordis, de l’ANC i Òmnium, Oriol Junqueras i Quim Forn, tots empresonats. Dient que “estiraran tot el temps que els quedi a Bèlgica, esperem que sigui poc, perquè les coses es normalitzin i es puguin respectar els resultats de les eleccions”, subratllant que “En aquest diguem-ne aniversari, estem amb els nostres presos polítics, però encara hem de veure com hi ha gent que reivindica la presó preventiva, en què s’està retenint a gent democràtica, de pau i honesta, i alguns s’escuden en l’argument fal·laç de la violència”.
................

Però, hi ha altres coses,com: “Que rebutgen la sortida de la presó, per enèsima vegada, de Jordi Sànchez”. I el Jutge Llarena diu que és per les seves idees.; “Han caigut les Borses de tot el Món”. Després de Wall Street; que “Fainé deixa Gas Natural”, però no la Fundació Caixa, només faltaria.; i Amnistia Internacional demana retirar les acusacions de sedició i rebel·lió dels Jordis”.,i tan amples.; “Que hi ha hagut una gran nevada”, i la que vindrà.; “Que avui s'ha enlairat de Cap Canyeral, el Falcon Heavy”, porta'n un cotxe cap a Mart. I tornarem a corre-cuita.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada