dilluns, 12 de febrer del 2018

Comença la segona onada de la repressió judicial contra l’independentisme

Comença la segona onada de la repressió judicial contra l’independentisme

Els juristes Santiago Vidal i Carles Viver Pi-Sunyer declaren avui al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona 



La segona onada de repressió judicial de l’estat espanyol ja ha començat. Diumenge, el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona va anunciar a la trentena d’investigats pels preparatius de l’1-O que la causa oberta incloïa el delicte de rebel·lió, contradient el criteri de l’Audiència espanyola. És el cas obert arran de les querelles contra l’ex-jutge Santiago Vidal, l’ex-president del Consell Assessor per la Transició Nacional Carles Viver Pi-Sunyer i l’ex-secretari d’Hisenda Lluís Salvadó.
Avui, Vidal i Viver Pi-Sunyer declaren al jutjat número 13 davant el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer. En un principi, la declaració era prevista demà, però el jutge va accedir a avançar-la a petició d’un dels advocats. Vidal declararà a partir de les quatre de la tarda i Pi-Sunyer ho farà a les cinc.
A més del delicte de rebel·lió anunciat als encausats que van declarar diumenge, també són investigats per presumpta revelació de secrets, malversació de cabals públics, desobediència i prevaricació. Entre els encausats, hi ha Jordi Cabrafiga, ex-cap de gabinet del departament de Governació; Lluís Domingo Anaya, responsable de TIC del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI); Valentín Arroyo, director del CTTI; i José María Reig Sevilla i Antonio Jesús Vargas, treballadors del CTTI.
Els càrrecs polítics, al Suprem
Dimecres, serà el torn de l’ex-diputada de la CUP Mireia Boya, que declararà al Tribunal Suprem espanyol i ja ha anunciat que no acatarà la constitució espanyola. Dilluns vinent, dia 19, hi aniran Marta Rovira (ERC) i Marta Pascal (PDECat). Dimarts 20, l’ex-president Artur Mas i l’ex-presidenta de l’AMI Neus Lloveras; i dimecres 21, l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel.
Aquesta és la segona tongada de citacions judicials. Entre l’octubre i el novembre, van ser empresonats Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (16 d’octubre), el vice-president Oriol Junqueras i els consellers Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull, Meritxell Borràs i Dolors Bassa (2 de novembre). A més, l’ex-presidenta del parlament Carme Forcadell va passar una nit a la presó i els ex-membres de la mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Lluís Corominas i Ramona Barrufet van pagar una fiança per a evitar-la.
Els qui també continuen investigats són Josep Lluís Trapero, destituït com a major dels Mossos d’Esquadra arran de l’aplicació del 155, i la intendent dels Mossos Teresa Laplana; en aquest cas, la causa, que continua a l’Audiència espanyola, investiga l’actuació del cos de la policia durant els escorcolls de la Guàrdia Civil del 20 de setembre en diversos departaments de la Generalitat i durant l’1-O.
Més informació:
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada