dijous, 16 d’agost del 2018

El sobiranisme desplega una pancarta anònima contra el Rei



HORES ABANS DE L'HOMENATGE A LES VÍCTIMES DEL 17-A

El sobiranisme desplega una pancarta anònima contra el Rei

La seguretat de l'Estat identifica l'ANC i Òmnium com a autors de la iniciativa

El Periódico
El sobiranisme desplega una pancarta anònima contra el Rei
Una gran pancarta de rebuig del Rei ha aparegut aquest dijous a la nit desplegada a l’edifici de la plaça de Catalunya, 9. L’acció ha tingut lloc poc abans de la mitjanit, a hores que Felip VI acudeixi a l’acte oficial d’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17-A. La seguretat de l’Estat atribueix la iniciativa a les entitats sobiranistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. A la pancarta, anònima, pot llegir-se en anglès "El Rei no és benvingut als Països Catalans". La inscripció apareix al costat d’una imatge del Monarca de cap per avall.
Els serveis policials que pentinaven a la tarda la plaça de Catalunya per blindar la seguretat de l’acte d’aquest divendres han detectat moviments sospitosos al llarg de la tarda. Passades les 19.00 hores, una de les càmeres instal·lades a la zona ha gravat com una furgoneta es detenia davant del número 9 de la plaça, als baixos de la qual tenen la seva seu els magatzems de moda Desigual, i tot seguit tres persones introduïen a l’edifici un voluminós paquet que s’ha jutjat sospitós. Entre aquestes figuraria, segons la seguretat de l’Estat, un representant de les entitats sobiranistes.
Les indagacions desenvolupades posteriorment han permès esbrinar el contingut del paquet: una gran pancarta redactada en anglès en la qual es manifesta que el Rei no és benvingut a Catalunya. El cartell té una particularitat, van assenyalar les esmentades fonts: és de caràcter anònim. A última hora de la tarda s’ha observat a les finestres d’una de les oficines de la plaça de Catalunya, 9 la realització de tasques compatibles amb la instal·lació d’ancoratges per desplegar la pancarta aquest divendres al matí.
Segons el parer dels experts de la seguretat de l’Estat, la iniciativa ha partit de les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, que haurien renunciat a imprimir les seves sigles al cartell per evitar l’acusació de polititzar l’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. En les seves recents manifestacions públiques, tant Òmnium com l’ANC han demanat que no s’aprofiti l’aniversari d’aquella matança gihadista amb finalitats polítiques.

Voluntat de projecció internacional 

L’emplaçament elegit, perfectament visible per a les càmeres de les cadenes de televisió nacionals i internacionals que cobriran la cerimònia, i l’idioma elegit, l’anglès, indicaria la voluntat del sobiranisme de projectar internacionalment el desinterès que una part de Catalunya sent respecte al Monarca. En especial, arran del seu discurs televisat del 3 d’octubre de l’any passat, quan va arremetre contra les autoritats catalanes que havien promogut la votació de l’1-O  però no va esmentar els ferits per les càrregues policials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada