dilluns, 1 d’octubre del 2018

A CORRE-CUITA. (42).- L'1-O del 2017, un dia, i un referèndum, que no va existir.(1)

Articles del Víctor

24-30.09.18

A CORRE-CUITA. (42).
L'1-O del 2017, un dia, i un referèndum, que no va existir.(1)
No habrá referèndum , ni urnas, ni papeletas...”, (M.Rajoy, dixit)
Començo aquest article, el 24 de setembre del 2018, quan manca una setmana justa perquè faci un any, l'1-O : “ D'un referèndum d'autodeterminació que no es va celebrar, i d'un dia que no va existir ...”, i que dies abans de la data, per activa i per passiva ho van repetir a dojo,- i això, suposo, que és el que els hi va tocar el voraviu, de debò- que no hi hauria referèndum, ni urnes, paperetes, sobres, cens, ni llocs, ni dia per votar, etc., que ens van enviar 12.000 Piolins i etc., que ens van fotre d'hòsties a tort hi ha dret, que ens va quedar gravat al cos i a l'ànima per sempre més.
I després de passar dies, aclaparat, nerviós i trist recollint documentació per fer articles dedicats a l'1-O, tan important i greu,- malgrat que els que Unionistes, i els protectors del 155 (per dir-ho en fí) no hi donin importància-,però,que quedarà imprès a la història de Catalunya, Espanya, d'Europa i del Món pels segles dels segles, amen. He cregut posar-me el més contemporani possible, i a la cosa més surrealista que s'ha vist mai, una manifestació en homenatge als 12000 policies que ens van atonyinar l'1-O ?, que per cert te tota la pinta de provocació, són molts agents de la policia espanyola i la guàrdia civil que es manifestaran dissabte bé, convocats per l'estrany sindicat de policia espanyol, anomenat Jusapol.
 
De fet JUSAPOL,(és l'associació Justicia Salarial Policial, que reuneix membres de Policia Nacional i Guàrdia Civil, per aconseguir que els seus sous i complements s'equiparin a la resta de policies espanyoles (autonòmiques i locals). Creada a la Comissaria de Palència, on s'han unit agents de tot Espanya, volen recuperar la unió entre Policia Nacional i Guàrdia Civil amb l'objectiu de cridar l'atenció del Govern. El seu comunicat diu que no són afins a cap partit polític ni sindicat, i sense interessos econòmics, amb més de 33.000 inscrits). Però no té el suport dels quatre principals sindicats de la policia espanyola.
No serà que venen per aconseguir la fotografia?.
Tot és molt estrany, perquè s'ha permès que aquest dissabte l'esmentat sindicat JUSAPOL, vingués precisament a Barcelona,- en aquests dies-, amb l'excusa de fer una manifestació reivindicativa de sous, i demanar al Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, “una equiparació salarial real”, no serà que tot és per fotre més llenya al foc, i per altra banda, aprofitant l'avinentesa, fer una “manifestació en homenatge als policies que, car, no vingueren, però hens hostiaren igualment l'1-O”.
 
I el “Xou” està servit.
Tot va començar, quan el divendres 28 de setembre anaren a passar la nit a la plaça Sant Jaume més d'un centenar de persones,en pla festiu, van fer diverses activitats lúdiques, fins i tot cap a les nou del matí organitzaren una xocolatada. La nit ha estat molt tranquil·la, mentre a la plaça hi restava un dispositiu dels Mossos d'Esquadra per evitar incidents.
Però, avui 29 de setembre, (29-S),- un altre dia pel calendari del PROCÉS, que passarà a la història-, i que començà així: A mig matí més de tres mil persones es concentraren a poc a poc a la plaça Sant Jaume, també en ambient festiu, a partir de la convocatòria d'Arran, l'ANC, els CDR i la CUP,- després que fa uns dies els mossos van desallotjar tendes i acampats, per motius de seguretat, diuen-, ara ho fan com una trobada preparada per evitar que hi entri la manifestació unionista, sota la reivindicació econòmica al Ministre Grande-Marlaska, i per casualitat aniran, ves per on, a la plaça Sant Jaume, per visitar-la, dic jo?.
 
11:58-Comença oficialment la manifestació, amb dues parts, una l'independentista, l'altra l'unionista i els mossos, ben protegits, al mig. I fan ús del “Holi” (Nom de la Festa de Colors dels hindús i sikns,i principalment es troba a l'Índia, Sri Lanka i el Nepal, i països amb molta població d'indis, com Sud-àfrica,Trinitat i Tobago, el Regne Unit, els Estats Units, illes Maurici i Fiji, entre altres.Es tracta del llançament de boles i xorros de pigments, i pols de colors.), una acció convocada per Arran, on els manifestants llancen boles de pintura i pols de colors en direcció a la manifestació de policies i ultres, però al davant hi són els Mossos que queden tenyits de colors.
12:07- Hi ha fortes càrregues dels Mossos contra els independentistes a Via Laietana.
12:18- El CDR Catalunya, comunica: “Recordeu anar sempre juntes, mai soles. Seguiu només les consignes de canals oficials i recordeu, la nostra estratègia és la desobediència civil, no violenta. Demostrem que som un poble unit, alegre i combatiu. Informades som més fortes”.
12:57- El President de Jusapol digué coses com : “A tots els catalans sabeu que no esteu sols, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estem aquí”, molta gent devia pensar, “sí ja ho vàrem veure el passat 1-O”. I continuant : “L'1-O vam fer la nostra feina ben feta i no hem aconseguit l'equiparació salarial”
 
13:04- Els Mossos aturen prop del carrer de Tallers els manifestants independentistes que pujaven per la Rambla per a arribar a la plaça de Catalunya.
14:08-Els policies espanyols deixen la plaça Catalunya, protegits pel Mossos.
14:29-Al carrer d'Urquinaona els ultres s'encaren contra els militants antifeixistes.
14:35-Els Mossos abandonen la plaça de Catalunya, normalitza'n al carrer de Bergara, després de carregar contra els independentistes.
15:03-Els CDR Catalunya, denuncien des de Twitter, l’actuació dels Mossos sobre manifestants independentistes,dient:“Estan massacrant els nostres. ¡Desconvoquem! Ho pagareu. La història us anomenarà traïdors, Miquel Buch,i Quim Torra, Govern i Ajuntament de Barcelona”. “Ens fa vergonya que no hàgiu denunciat l’entrada d’aquells que només saben fer ús de la violència”. Més endavant han reclamat explícitament la “dimissió” d'ambdós . Queden sis independentistes detinguts i els CDR i l’esquerra independentista convoquen una concentració davant de la comissaria dels Mossos a les Corts per exigir-ne la llibertat. 
 
22:15- El MHP Quim Torra, finalitza el dia, al FAQS de TV3, on no ha sabut sortir-se de l'embolic que l'havien posat l'actuació dels Mossos, tampoc en altres preguntes que li ha fet Laura Rosel, mal dia pel President. 

Al final els que van programar la manifestació unionista aconseguiren la foto, encara que tard, però aconseguiren les dures frases del CDR, titllant al President Torra i el Conseller Buch de “traïdors”, afegin : “Ho pagareu”.
I acabo aquest modest escrit amb el darrer paràgraf de l'article de Toni Soler “Lliures per un dia”, que he trobat a la darrera plana (Nº 80) del diari ARA d'avui 30 de setembre, a l'edició de paper, i diu: “Sempre recordarem l'1 d'Octubre, perquè qui tasta la llibertat un sol dia l'enyora la resta de la seva vida” . Continuarà.
Un A CORRE-CUITA, fet lentament, teixint-lo amb paciència, però ha valgut la pena.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada