divendres, 26 d’octubre del 2018

De Fachin a Bea Talegón: Llach anuncia els dotze primers noms del consell del Fòrum Cívic Constituent

El consell assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent es va presentar dimarts al parlament, però Lluís Llach –que n’és el president– no va revelar cap nom dels integrants. Avui, en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, n’ha enumerat els primers dotze noms. Són aquests:
—Àngels Martínez Castells, ex-diputada de CSQP.
—Montserrat Palau, ex-diputada de Junts pel Sí i professora de la Universitat Rovira Virgili.
—Carmina Castellví, ex-diputada de Junts pel Sí i jurista.
—Albano-Dante Fachin, ex-diputat de CSQP i periodista.
—Jaume López, professor de la UPF
—Albert Noguera, professor de la Universitat de València.
—Jordi Domingo, jurista.
—Gabriela Serra, ex-diputada de la CUP.
—Miquel Puig, economista.
—Beatriz Talegón, periodista.
—Antonio Baños, ex-diputat de la CUP i periodista.
—Marta Rovira i Martínez, directora de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.
Llach ha explicat que tots són membres del consell a títol personal. Ho ha aclarit fent referència a l’ex-diputada Gabriela Serra, perquè la CUP ha declarat que no hi dóna suport, al consell assessor. Llach també ha explicat que durant la setmana vinent decidiria la resta d’integrants. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat el decret amb aquests dotze primers noms.





He nomenat els dotze primers membres del Consell Assessor pel Fòrum del Debat Constituent. Confiança absoluta per aquest equip proposat per en @lluis_llach i que tindrà via lliure. Moltes gràcies pel vostre compromís i generositat. Bona feina!http://www.president.cat/pres_gov/president/ca/actualitat/noticies/308722/president-quim-torra-nomena-membres-consell-assessor-limpuls-forum-civic-social-pel-debat-constituent.html 

El president del consell assessor ha deixat clar que la funció de l’òrgan no és redactar la constitució catalana. I ha explicat que ‘en els països avançats el procés constituent el fa el parlament’. Per això, ha dit que la funció del consell serà treballar amb les entitats i organitzacions per obrir un debat tan ampli com sigui possible sobre el futur de Catalunya.
Més informació:
Consulteu les biografies del membres del consell del Fòrum Cívic Constituent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada