dijous, 11 d’octubre del 2018

Torra farà una conferència a la Universitat de Ginebra dimecres que ve

Torra farà una conferència a la Universitat de Ginebra dimecres que ve

El president del Govern mantindrà diverses trobades entre dimecres i dijous

elMón

El president de la Generalitat, Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra | JxCat
El president de la Generalitat, Quim Torra, viatjarà la setmana que ve a Suïssa, tal com han pogut saber l'ACN i Catalunya Ràdio. El cap del Govern farà una conferència dimecres a la Universitat de Ginebra a les 18:30 hores de la tarda, en un col·loqui titulat 'Una mediació internacional per a Catalunya?'. Torra hi parlarà de l'actualitat política i també del paper que pot tenir Europa per a fer de mediadora en el conflicte entre Catalunya i l'Estat. El president mantindrà diverses trobades privades entre dimecres i dijous. A més, dimecres al migdia visitarà les restes del cardenal Francesc d'Assís Vidal i Barraquer, mort a Suïssa el 1943 després del seu exili, i al vespre té previst trobar-se amb els casals catalans del país.

Des de la Universitat que ha convidat Torra s'informa que el president de la Generalitat "vol sortir d'una situació de crisi i bloqueig institucional mitjançant la creació d'una mediació internacional". La institució recorda que el 26 de setembre Torra va enviar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar diàleg i resoldre les "aspiracions" catalanes cap a la independència.

El centre universitari també apunta que el cap del Govern vol establir una "mediació internacional" perquè el procés esdevingui "tan transparent com sigui possible", i recorda que també va enviar una carta a diversos líders internacionals, també suïssos, perquè suggerissin a Sánchez que designi mediadors o observadors. A més, la Universitat apunta que la situació de Catalunya és molt "singular" en la història europea recent, i cita el cas de Kosovo.

El programa de la Universitat de Ginebra apunta que el col·loqui intentarà respondre si una mediació internacional desbloquejarà la situació del futur de Catalunya. Hi participarà la cofundadora de l'Appel de Ginebra, Elisabeth Decrey Warner, per aportar la seva experiència en processos de negociació en una "situació de crisi" que pugui "donar llum" al procés català. També hi participaran els professors de la Universitat de Ginebra Nicolas Levrat i Frédéric Esposito.

El propi president va viure a Suïssa del 2005 al 2007, quan treballava com a directiu d'una companyia d'assegurances. Aquesta experiència la va publicar a 'El quadern suís' (Grup 62, 2018). D'altra banda, cal recordar que a Suïssa hi ha actualment la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada parlamentària de la CUP-CC Anna Gabriel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada