Catalunya, una de les zones on més es contractarà
EFE- Via Empresa
Barcelona
15|03|2015
Segons un estudi, el sector de l'agricultura i la caça és el que millor perspectiva d'ocupació registra
Manpower
situa a Catalunya com una de les comunitats en la qual més creixeran
les contractacions . ACN
LES CLAUS
El 7% dels directius preveu augmentar la plantilla de l'empresa durant el segon trimestre del 2015
L'estudi dóna previsions negatives de contractació per a Galícia, Astúries i Castella i Lleó
El sector de l'agricultura i la caça és el que millor perspectiva d'ocupació registra, amb un 21%
Els directius del sector de la construcció i els de les indústries extractives preveuen...
Durant la segona meitat del 2014 gairebé un de cada cinc treballadors ha canviat de lloc de treball
L'estudi dóna previsions negatives de contractació per a Galícia, Astúries i Castella i Lleó
El sector de l'agricultura i la caça és el que millor perspectiva d'ocupació registra, amb un 21%
Els directius del sector de la construcció i els de les indústries extractives preveuen...
Durant la segona meitat del 2014 gairebé un de cada cinc treballadors ha canviat de lloc de treball
El 7% dels directius d'empreses espanyoles preveu augmentar les plantilles de la seva empresa durant el segon trimestre del 2015, davant del 2% que reduirà el nombre d'empleats, segons un informe de Manpower, que situa a Catalunya com una de les comunitats en la qual més creixeran les contractacions.
L'estudi d'aquesta agència de col·locació privada sobre projecció d'ocupació per al segon trimestre del 2015 assenyala el major nombre de contractes se signaran a Catalunya i a les Illes Balears. La projecció d'ocupació net d'aquestes regions, que és la diferència entre el percentatge d'empreses que preveu fer noves contractacions i les que preveuen fer acomiadaments, és del 13%.
En sentit contrari l'estudi, que ha pres com mostra 65.000 enquestes a empresaris i directius de 42 països (més de 1.000 a Espanya), dóna previsions negatives de contractació per a les comunitats autònomes de Galícia, Astúries i Castella i Lleó.
Manpower dóna una projecció d'ocupació positiva per a la resta de comunitats, encara que en alguns casos amb creixements més baixos, com a Andalusia, Extremadura, Cantàbria, Navarra, Aragó, La Rioja, País Basc, Comunitat Valenciana i Múrcia.
El sector de l'agricultura i la caça és el que millor perspectiva d'ocupació registra, amb un 21% de projecció d'ocupació neta, seguit de l'hostaleria. Per contra, tant els directius del sector de la construcció com els de les indústries extractives preveuen acomiadar a part de la seva plantilla.
Quan la mida sí que importa
Precisament, en aquest sentit, en les microempreses (menys de 10 empleats) i en les grans empreses (més de 250 empleats) la creació de llocs de treball neta serà més gran, amb una creació de llocs de treball net aproximada del 5%, seguida de les empreses d'entre 11 i 50 treballadors, on la projecció és del 3%. Per contra, les pimes d'entre 51 i 250 empleats registraran més acomiadaments que noves contractacions.
Un mercat laboral inestable
Un altre estudi sobre dinamisme laboral de la multinacional Meta 4 elaborat per l'IESE revela que durant la segona meitat del 2014 gairebé un de cada cinc treballadors ha canviat de lloc de treball.
Els canvis contractuals s'han incrementat un punt respecte al primer semestre de l'any passat i han arribat al 18,8%, de manera que es consolida la tendència d'increment de la mobilitat laboral iniciada el 2013 després de l'estancament que va haver entre 2010 i 2012.
Dones i menors de 35 anys
D'acord amb aquest estudi, les dones tenen una taxa més alta de mobilitat laboral. Malgrat que aquest col·lectiu només suposa el 40% de la mostra de l'estudi, representa el 53% del total de rotacions que s'han registrat. La més gran mobilitat de les dones està vinculada a la més gran taxa de contractes de menys de 30 dies, que se situa en el 3,3% per a aquest col·lectiu, mentre que en el cas dels homes és del 2,5%.
Els menors de 35 anys són l'altre puntal de la mobilitat laboral, ja que representen el 58% de les rotacions però només són un terç de la mostra total de l'estudi. Aquest col·lectiu havia copat el 45% dels moviments entre llocs de treball el 2010, per la qual cosa l'augment de les rotacions ha estat del 14 % en quatre anys.
L'informe deixa oberta el dubte de si la més gran mobilitat laboral es deu a millores d'eficiència en les empreses o si per contra suposa un augment de la precarietat i un creixent rotació de les plantilles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada