Dissabte
07.03.2015
06:00
La 'Garoinada' difon les propietats gastronòmiques de l’eriçó de mar
Deu restaurants de Palafrugell ofereixen menús degustació on aquest fruit del mar n’és l’estrella
La garoina es pot menjar de moltes maneres: gratinada, estofada amb patates, acompanyant pasta... però la manera més tradicional de degustar-la és crua. Acabada de recollir, es parteix per la meitat i és quan s’aprecia millor el marcat gust de mar de la seva carn. La desena de restaurants del Baix Empordà que participen a la ‘Garoinada’ les ofereixen d’aquesta manera com a aperitiu. De restaurant a restaurant el menú pot variar lleugerament però a banda de les garoines tots ofereixen un segon plat a base de platillo amb carxofes, un altre producte de temporada.
La part comestible de la garoina són les cinc gònades situades a l'interior. La seva carn, sucosa, tova i de marcat sabor marí, és considerada una exquisidesa. Tot i això, com que el seu principal component és l'aigua, el seu valor energètic és relativament baix. Les garoines es pesquen amb apnea, recollint-les per immersions consecutives mitjançant un estri de captura. A més són un recurs escàs sotmès a una normativa que en regula l’extracció, amb una mida mínima i un període de veda de recol·lecció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada