Dissabte
07.03.2015
06:00
Autor/s: Roser Vernet
Escudella de bacallà o escudella de badejo o olleta de badejo
(o alguna denominació que inclogui alguns dels substantius... que a cada poble i a cada casa s’ho saben)
Talleu les verdures petites, però no massa, i algun all pelat i tallats a làmines. Llavors podeu fer dos coses: fer un parell o tres de votes a les verdures per l’olla amb una mica d’oli i encabat hi afegiu l’aigua i ho feu bullir tot a foc lent, amb una fulla de llorer.
O bé podeu posar totes les verdures a bullir directament en fred.
En els dos casos, quan les verdures estiguin cuites, hi afegiu els llegums i un grapat d’arròs i el bacallà perquè faci també un bull, sense coure’l massa perquè no s’eixarreeixi.
Si les verdures només les heu bullit, a final, abans de l’arròs i afegiu un sofregit d’all ceba i tomaca.
I per acabar, si us ve de gust, una picada d’all i julivert i safrà.
De fet podeu variar, al vostre gust, ingredients i grau de contundència, segons si és per sopar, per dinar o si és plat únic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada