dijous, 30 d’abril del 2015

Altafaj: "Catalunya desapareixerà de l'agenda europea si no dóna un missatge clar"

29/04/2015
Procés

Altafaj: "Catalunya desapareixerà de l'agenda europea si no dóna un missatge clar"

Amadeu Altafaj
Amadeu Altafaj

El representant de la Generalitat davant la UE admet que la llista unitària oferia un missatge més entenedor al món

Xavier Lladó
El Singular
El representant de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha avisat avui que Catalunya "desapareixerà" de l'agenda europea si al 27-S no dóna una missatge "clar" a favor de la independència i ha avisat que, en el procés sobiranista, "el primer adversari a derrotar és la indiferència".

També ha admès que seria "més clara" i "més llegible" en l'escena internacional la proposta de llista unitària que el president Mas va llançar el 25 de novembre de l'any passat. Pretenia aplegar en una sola candidatura electoral les formacions independentistes per enfortir el caràcter plebiscitari de les eleccions, entre altres raons. Altafaj ha afirmat, no obstant, que ara el que toca "és fer que també funcioni el nou acord".

En un dinar col·loqui organitzat per Moment Zero i el diari El Punt Avui, Altafaj ha asseverat que el procés sobiranista és "l'assumpte més internacional de la història recent europea". El representant permanent del Govern a Brussel·les ha reclamat que els mateixos catalans no situïn el futur de Catalunya en escenaris "estratosfèrics" que estiguin fora de la UE.

Altafaj ha afirmat que els catalans "són i seran" europeus i ha pronosticat que la UE respondrà a una hipotètica demanda d'independència de Catalunya amb "pragmatisme i diàleg". Ha assegurat que hi ha actors de la comunitat internacional que veuen amb "perplexitat" que l'Estat "no hagi gestionat" l'assumpte català, tot i que ha admès que els aliats a una eventual Estat català no es faran visibles fins a "que arribi el moment".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada