dimecres, 29 d’abril del 2015

Greepeace demana que s'eviti l'enfonsament del 'Sorrento'

Dimecres  29.04.2015  09:30
Autor/s: ACN

Greepeace demana que s'eviti l'enfonsament del 'Sorrento'

El vaixell es va incendiar en una zona d'alta riquesa mediambiental, segons l'entitat ecologista

Vilaweb
Un incendi va cremar ahir un ferri de passatgers de la companyia Acciona Transmediterrania, a unes 17 milles de l'illa de Mallorca. El vaixell, de nom 'Sorrento' va sortir de la capital mallorquina a les dotze del migdia amb 152 passatgers i navegava amb destí a València, on tenia prevista la seva arribada a les set del vespre. Els passatgers van estar evacuats a bord de dos ferris més, el 'Visemar One' i el 'Puglia'. Aquest darrer es va dirigir cap a Palma, segons l'Autoritat Portuària de Balears, que va avisar que el 'Sorrento' es pot acabar enfonsant. 
Greenpeace demana que s'eviti l'enfonsament del Sorrento
A causa d'aquest perill, Greenpeace ha demanat que es posin tots els mitjans disponibles per sufocar el foc del ferri. L'entitat ecologista reclama a les autoritats que facin el possible perquè el vaixell no s'enfonsi i perquè els fets s'han produït en una zona pròxima a les aigües del ponent de Mallorca, d'alta riquesa mediambiental. L'ONG recorda que el Sorrento és un buc de 186 metres d'eslora que, a banda de passatgers, pot dur fins a 150 vehicles i diversos contenidors, de manera que la càrrega 'potencialment contaminant' podria augmentar. 
Segons Greenpeace, l'any 2007 un altre buc similar, el Don Pedro, de 156 metres d'eslora, es va enfonsar davant la bocana del port d'Eivissa amb diversos contenidors de bateries i altres residus perillosos. Per això ha reclamat conèixer 'de manera immediata' la càrrega del buc i la quantitat de combustible que duia per avaluar si hi pot haver substàncies contaminants.
El vaixell incendiat
Els passatgers van abandonar el buc en balses salvavides després de declarar-se l'incendi, que segons Salvament Marítim, està controlat. El ferri va sol·licitar ajuda al Centre Salvament Marítim de Palma quan passaven cinc minuts de tres quarts de dues del migdia i era a 15 milles de la Illa Dragonera i a 17 de Mallorca.

En un primer instant el capità va desestimar evacuar el ferri arran de l'incendi, que va començat a la banda de babord. Finalment, però, i davant la intensitat de les flames, els viatgers van poder fugir de les flames per estribord. D'altra banda, tres membres de la tripulació van estar rescatats per un helicòpter de Salvament Marítim en no poder arribar a la zona d'evacuació i van ser traslladats a l'Hospital de Son Espases amb símptomes lleus d'intoxicació de fum.

El vaixell incendiat, de bandera italiana, té una eslora de 186 metres i una mànega de 25,6 metres i disposa d'una capacitat per a 954 passatgers i 150 vehicles. Es va incorporar a la ruta entre València i Palma a principis de març de l'any passat per donar resposta a l'increment del tràfic entre les Illes i el País Valencià, ja que té capacitat per a 2.300 metres linials diaris de càrrega, un 30% més que altres bucs de la flota.

  • Foto: @HerranzBernardo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada