dimarts, 7 d’abril del 2015

Catalunya destinarà 50 milions a combatre l'atur entre els més grans de 45 anys

Catalunya destinarà 50 milions a combatre l'atur entre els més grans de 45 anys

El pla, denominat Grans Actius, hauria de beneficiar unes 30.000 persones

EL PERIODICO
AGÈNCIES / BARCELONA
Dimarts, 7 d'abril del 2015 - 15.44 h
El Govern ha anunciat aquest dimarts que dedicarà 50 milions d'euros a un programa destinat específicament a combatre l'atur entre les persones més grans de 45 anys, un col·lectiu que el 2008 sumava 113.295 desocupats i que ara arriba als 282.055 aturats en aquesta comunitat, un 149% més.
El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha explicat que el seu Executiu ha encarregat al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el servei català d'ocupació, que elabori aquest pla amb per poder-lo aprovar al maig. Encara que el SOC definirà ara tots els detalls del pla, Puig ha precisat que aquest projecte, denominat Grans Actius, hauria de beneficiar unes 30.000 persones, i que es preveuen plans de formació i contractació per a un total de 2.000 persones.
Puig ha assegurat que s'habilitaran ajudes a empreses per a la contractació directa; en segon lloc, es finançaran iniciatives que combinen formació i contractació -a l'estil "del model de la FP dual", però amb aquesta franja d'edat, ha dit Puig-, i per últim se sufragaran accions formatives per a persones més grans de 45 anys perquè obtinguin certificats de professionalitat en algunes matèries.
Aquesta iniciativa inclou també un pla de col·locació de més grans de 45 anys a través d'agències privades, sessions grupals per a aturats amb l'objectiu de tractar problemes socials associats o bé reservar almenys un 20% de la resta de programes del SOC per a aquest col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada