dimarts, 7 d’abril del 2015

L'atractiu laboral de Barcelona s'instal·la en el 'top ten' mundial

BARCELONA FOREVER
Inversió internacional

L'atractiu laboral de Barcelona s'instal·la en el 'top ten' mundial

Se situa com la sisena millor marca urbana, així com la novena pel que fa a reputació global

Xavi Datzira / El Periódico
Dimarts, 7 d'abril del 2015 - 17.40 h
La bona imatge internacional de Barcelona no només es manifesta a nivell turístic, sinó que la capital catalana també se situa entre les 10 primeres ciutats del món en atractiu laboral, segons confirma l'Informe anual de l’Observatori Barcelona, presentat recentment per l'ajuntament i la Cambra de Comerç.
I això es pot traduir en la generació d'inversions, negocis i llocs de treball, ja que ocupa una bona posició en aspectes clau per al desenvolupament econòmic com la marca urbana, la reputació, les perspectives de futur, l'organització de reunions internacionals o els projectes d'inversió estrangera rebuts.
En aquest sentit, l'estudi compara la ciutat amb altres metròpolis internacionals a través de 30 indicadors i diversos informes internacionals agrupats en sis àmbits diferents, com negocis, coneixement, turisme, sostenibilitat i qualitat de vida, preus i costos i mercat de treball i formació.
Els autors de l'informe recalquen que, en la majoria de casos, Barcelona es consolida o fins i tot millora el seu posicionament respecte a l'any passat. Barcelona és la sisena ciutat del món amb una millor marca, segons el Guardian Cities Global Brand Barometer elaborat per la consultora Saffron.
L'informe avalua les 57 principals urbs de tot el món, en una classificació liderada per Los Angeles, Nova York, Londres, París i Seül. La capital catalana aconsegueix situar-se davant de noms tan potents com Rio de Janeiro, San Francisco, Istanbul, Milà o Berlín.
En aquest sentit, l'informe posa de manifest que Barcelona aprofita al màxim les seves capacitats afavorint l'intercanvi d'informació a la xarxa i l'aparició als mitjans, amb una bona gestió de l'organització d'esdeveniments internacionals.

ASSOCIACIÓ POSITIVA

També a escala mundial, Barcelona ocupa el novè lloc entre les ciutats amb més bona reputació el 2014, com queda reflectit en l'informe City Rep Track del Reputation Institute. Ressalta la millora notable de la capital catalana, que recupera 14 posicions respecte al 2013 i se situa per darrere de Viena, Munic, Vancouver i Londres, entre altres, i davant de Mont-real, Amsterdam, París o Nova York.
Una bona reputació –basada en l'atractiu propi de la ciutat, un govern efectiu i una economia avançada– es tradueix, segons destaca el consistori barceloní, en admiració, respecte, confiança i associacions positives, i això genera i facilita l'atracció de turistes, inversió estrangera, coneixement i talent, així com l'augment de les exportacions i la millora de les relacions exteriors.
Així mateix, Barcelona també és una ciutat atractiva per treballar a nivell internacional. L'informe Decoding Global Talent 2014 de The Boston Consulting Group indica que la capital catalana és la setena ciutat del món preferida per treballar a l'estranger i se situa just davant de Toronto, Singapur i Roma, en una classificació encapçalada per Londres i Nova York, dos centres globals dels negocis i la cultura.
A més, l'informe FDi Cities and Regions of the Future atorga a Barcelona el setè lloc en la classificació de les ciutats europees amb millors perspectives de futur, amb la qual cosa guanya fins a 15 posicions respecte a l'any anterior.
A les bones perspectives econòmiques de Barcelona s'hi suma la confiança que genera la ciutat en l'àmbit de la inversió internacional, ja que ocupa la sisena posició en el rànquing d'Ernst and Young de les principals àrees urbanes europees receptores d'inversió estrangera el 2013.
Un altre dels punts forts de la ciutat és la seva confirmació com a destí preferit per a la celebració de reunions i congressos internacionals. De fet, lidera la classificació mundial de ciutats en nombre de delegats en congressos internacionals amb 122.877 participants. En nombre de congressos, se situa en la quarta posició, amb un total de 179 esdeveniments d'aquest tipus.
Al seu torn, un índex elaborat per Jones Lang LaSalle per al 2015 la situa en 10a posició, la mateixa que en l'anterior informe. Londres i París continuen sent les ciutats on la presència de comerços és més rellevant. Pel que fa al comerç minorista de luxe, Barcelona es manté en la novena posició del rànquing europeu del 2015, igual que tres anys enrere.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada