dimecres, 1 d’abril del 2015

Mas, a 'The Wall Street Journal': "Els tuits anticatalans són violència"

01/04/2015
Procés

Mas, a 'The Wall Street Journal': "Els tuits anticatalans són violència"

Sense títol
Entrevista a Mas al diari 'The Wall Street Journal'

El president explica al rotatiu nord-americà la necessitat del procés independentista

Xavier Lladó
El Singular
El president de la Generalitat, Artur Mas, assegura en una entrevista al diari nord-americà 'The Wall Street Journal' que "els tuits anticatalans són violència", "una violència verbal i escrita", afegeix. Opina que "no són cap sorpresa però que el fereixen i l'ofenen". El diari es fa ressò de la tensió creixent entre Catalunya i Espanya i recorda el recent episodi de catalanofòbia a les xarxes socials, on se celebraven les morts dels passatgers catalans en la catàstrofe dels Alps francesos.

En l'entrevista, el president explica al rotatiu la necessitat del procés independentista. "A Catalunya, la qüestió cabdal no és l'eix esquerra- dreta, sinó la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol. Dit d'una altra manera, tan si governa esquerra o dreta necessitem més poder per a Catalunya, més recursos, més capacitat per prendre decisions, i més protecció per a la nostra llengua i cultura", assevera al rotatiu, el més influent en el món econòmic de Nova York.

El diari fa una radiografia de l'estat actual del procés, del creixement del moviment independentista i de l'hora vall en què es troba. Sobre el paper creixent de l'unionisme en les enquestes després del 9-N, Mas assegura que no està preocupat perquè fluctuen i no dubta de la capacitat de mobilització sobiranista. "Deien que havia 1,5 milions de persones a París i que va ser una manifestació immensa per un país amb 70 milions d'habitants. A Catalunya, amb 7,5 milions d'habitants, hem posat 1,5 milions als carrers reclamant un referèndum per a la independència els darreres tres anys", defensa, fent una comparativa amb el cas de Charlie Hebdo.

Mas admet al diari que Podemos és una "distracció" per al principals reptes que afronta Catalunya i que l'aparició d'aquesta formació, que el diari titlla de 'populista', és "negativa" per al procés. En clau econòmica, Mas defensa que tot i que la inversió estrangera a Catalunya al 2014 va baixar un 16%, segons dades del govern espanyol, és una xifra que es compara amb l'èxit del 2013, que va ser excepcionalment alta pel que als alts nivells d'inversió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada