dijous, 7 de setembre del 2017

Aquests seran els cinc membres de la sindicatura electoral de l'1-O

Referèndum

Aquests seran els cinc membres de la sindicatura electoral de l'1-O

Els especialistes en dret Marc Marsal, Josep Pagès i Marta Alsina, i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge són els noms acordats per Junts pel Sí i la CUP

| 06/09/2017 a les 23:59h

Diputats de la CUP, amb Xavier García Albiol al fons | Adrià Costa
Instants després de l'aprovació de la llei del referèndum i de la signatura del decret de convocatòria de la votació de l'1 d'octubre, Junts pel Sí i la CUP han demanat de nou l'alteració de l'ordre del dia del ple del Parlament per afrontar la tria dels membres de la sindicatura electoral, l'ens que ha de vetllar pel bon funcionament del referèndum. Els vots de Junts pel Sí i la CUP han permès incloure el debat de la sindicatura electoral en l'ordre del dia i finalment ha estat aprovada per 70 vots a favor i 8 en contra.

Els cinc integrants de la sindicatura electoral, que han estat consensuats per Junts pel Sí i la CUP, són els següents:


- Marc Marsal és llicenciat en dret i membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat des del febrer del 2016. Ha fet estades de recerca a la London School of Economics and Political Science sobre el sistema institucional britànic i la prestació dels serveis socials al Regne Unit.

- Josep Pagès, llicenciat en Dret per la UB i especialista en dret administratiu. És membre del cos superior de l'administració de la Generalitat de Catalunya des de l'any 1990 i ha estat al gabinet jurídic central. En aquests moments està en excedència voluntària del cos de l'advocacia de la Generalitat.

- Jordi Matas és catedràtic de ciència política de la UB. Fins a les últimes eleccions catalanes va ostentar la presidència del consell rector del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). També ha estat membre del consell rector de l'Escola d'Administració Pública de la Generalitat.

- Tània Verge és professora agregada al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. Ha orientat la tasca de recerca acadèmica a la representació política, el gènere i la política i els partits polítics.

- Marta Alsina és advocada especialista en dret privat i temes relacionats amb la responsabilitat civil, tant en l'àmbit civil i penal com administratiu.

La decisió de les forces independentistes de triar ja els membres de la sindicatura electoral ha generat el rebuig de l'oposició. PP, Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot han lamentat l'estratègia sobiranista i han renunciat a presentar candidats alternatius. El debat, en qualsevol cas, ha requerit la convocatòria de dues reunions de la mesa.


(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada