diumenge, 17 de setembre del 2017

Un 60% de participació al referèndum, malgrat la repressió de l'Estat

Referèndum: enquesta

Un 60% de participació al referèndum, malgrat la repressió de l'Estat

Una nova enquesta de l'"Ara" estima que el "sí" fregaria el 70%

| 17/09/2017 a les 08:27h
L'independentisme està absolutament mobilitzat per al referèndum. Foto: Adrià Costa

Nova enquesta sobre el referèndum: el diari Ara ha publicat la tercera onada del sondeig sobre participació i resultats de l'1 d'octubre. La principal conclusió és que la repressió de l'Estat està mobilitzant el “sí” mentre que el “no” té més tendència a quedar-se a casa que fa unes setmanes.

L'enquesta estima la participació en un 60,2%, suma dels que segur que aniran a votar (51%) i el 9,2% que afirma que possiblement hi participaran. És una dada lleugerament inferior al juny (64,2%) i al juliol (63,9%).



El 44% dels enquestats respondrien “sí” a la pregunta del referèndum menter que un 38% aposten pel “no”. Tanmateix, mentre el 96% dels primers aniran a votaran, del segon grup només ho faran un 21,7%. Tot plegat fa que, si es complissin aquestes premisses, el “sí” aconseguís un 69,9% de vots l'1 d'octubre mentre que el “no” es quedaria amb un 14,3%. El vot en blanc seria notable i arribaria al 2,5%.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada