Els 750 batlles que obertament han donat suport al referèndum de l’1 d’octubre s’han concentrat aquest matí a la plaça de Sant Jaume, de Barcelona, on han estat rebuts per la batllessa de la ciutat, Ada Colau. Abans i durant els parlaments, els batlles de tot Catalunya han clamat ‘votarem’ i han cridat ‘independència’ mentre aixecaven les vares. Vegeu una selecció de fotografies dels batlles i la ciutadania que també els ha rebut:

Fotografia: Amadeu Carbó
Colau ha recordat que la fiscalia ha citat a declarar els 750 batlles pel fet d’haver signat el decret de suport al referèndum i ha assenyalat que ‘és una vergonya que un estat incapaç de donar resposta política, de dialogar, que es dedica a perseguir, intimidar batlles i batllesses, que es dedica a perseguir mitjans de comunicació, que ordena arrencar cartells dels nostres carrers.
La batllessa de la ciutat ha assegurat que els municipis són l’adminitsració ‘més obligada a defensar els drets dels ciutadans’. En aquesta línia, Colau ha dit que els batlles reivindiquen ‘l’escolta, l’empatia, la pluralitat que contitueix el país. El futur del país l’haurem de construir tots i totes, els batlles i batllesses que són aquí i els que no. A Catalunya creiem fermament en la democràcia i aqui no hi sobra ningú’