Malgrat la repressió de les autoritats espanyoles i els intents de censurar tota aquella informació relativa al referèndum, el procés català i el camí del país cap a l’1-O cada tenen més presència a la premsa internacional. Avui ha estat el torn del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del conseller d’Exteriors, Raül Romeva, que han estat protagonistes de les revistes dominicals de Le Figaro i del Frankfurter Allgemeine.
Le Figaro, el diari estatal francès més antic que encara està en distribució i una de les capçaleres de referència, juntament amb Le Monde, dedica l’obertura del dominical a Puigdemont. En un article en profunditat, el rotatiu presenta el president com el ‘pare del país’ que pot sortir de la votació del primer d’octubre. Vegeu a continuació una piulada en què un usuari es fa ressò de l’article del dominical -que no té versió digital- sobre el president Puigdemont:

Mostra la imatge al Twitter
Puigdemont, "Père de la nation", abriendo Le Figaro Magazine, la revista dominical de mayor Circulación en Francia

Le Figaro constantment informa sobre l’actual situació política a Catalunya. L’últim article que es pot trobar al’edició digital del rotatiu francès és el que fa referència a l’acte de presentació de la campanya del referèndum que va tenir lloc dijous a la nit al Tarraco Arena, de Tarragona.
L’altre protagonista d’un altre dominical europeu de referència és el conseller Romeva, a qui Frankfurter Allgemeine, el diari més antic d’Alemanya i capçalera de prestigi, ha dedicat un article en profunditat titulat ‘Fes-ho com Messi’. El conseller d’Exteriors explica el camí cap a l’1-O i les traves de l’estat espanyol, i assegura que ‘amb Catalunya, el govern espanyol s’hi juga la democràcia’. El Departament d’Exteriors se n’ha fet ressò amb una piulada en què ha afegit la fotografia de l’article del dominical que no té versió digital. Vegeu-ne el tuit:
Mostra la imatge al Twitter
📰 [ALEMANYA] 'Amb Catalunya, el govern d'Espanya s'hi juga la democràcia' @raulromeva a la revista setmanal de l'influent @faznet 👇
A més, el diari francès de referència Le Monde va publicar ahir una entrevista a la batllessa de Barcelona, Ada Colau, en que assegura que el referèndum és una ‘demanda legítima de la ciutadania’ i  insta els catalans a participar-hi.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]