dimarts, 26 de setembre del 2017

El COC demanarà el reconeixement internacional en cas de victòria del Sí

CATALUNYA

El COC demanarà el reconeixement internacional en cas de victòria del Sí

Segons ha pogut saber 'El Món', el Comitè Olímpic de Catalunya enviarà aquest dimecres una carta al Comitè Olímpic Internacional per informar que, en cas de victòria del Sí, es procedirà a demanar el reconeixement


La nova junta del Comitè Olímpic de Catalunya, recolzada pel Secretari General d'Esports Gerard Figueras.
La nova junta del Comitè Olímpic de Catalunya, recolzada pel Secretari General d'Esports Gerard Figueras. | COC
Nou pas endavant de l'esport català de cara al referèndum del proper diumenge 1 d'octubre. Segons ha pogut saber El Món, la màxima institució de l'esport al país, el Comitè Olímpic de Catalunya -reactivat a finals del 2016- enviarà aquest dimecres una carta al Comitè Olímpic Internacional amb una explicació informativa del referèndum i amb una petició clara: en cas de victòria del Sí, el COC demanarà el reconeixement internacional al màxim organisme de l'esport olímpic mundial.
Aquest és el motiu principal de la convocatòria de premsa prevista per aquest dimecres al Museu Colet -seu del COC-, en la qual el seu president, Gerard Esteva (també president de la UFEC), explicarà els detalls de la carta dirigida al COI, i en la qual també hi serà present el Secretari General d'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, que acollirà l'acte.

Serà una intervenció breu d'uns 20 o 30 minuts en detallarà el contingut. L'acte i l'enviament de la carta forma part de la campanya 'Esport pel Sí' liderada pel mateix Comitè Olímpic de Catalunya amb el suport de tots els seus membres, majoritàriament federacions esportives catalanes.

Idea clara des del Nadal


El COC duia, fins el desembre passat, onze anys inactiu. Des que el 2005 una sentència del Tribunal Suprem desactivés les seves funcions oficials, el Comitè s'havia mantingut sense activitat i amb els càrrecs executius caducats. Ara, el COC s'ha reactivat amb la voluntat ferma de convertir-lo en una estructura d'Estat clau per la construcció de la nova República Catalana. "Hem de tenir-ho tot preparat per si al setembre som independents", va explicar Gerard Esteva al dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació.

Amb la nova posada en marxa, el COC va adaptar els seus estatuts, datats del 1999, al codi civil vigent i a les modificacions i actualitzacions que ha anat adquirint la Carta Olímpica, per tal de poder actuar de manera legítima en tots els aspectes esportius i institucionals de l'esport català i la seva difusió. "Hem de planificar la campanya de treball prèvia a les accions de promoció de país. Volem explicar al món la situació de Catalunya i de l'esport catalài, per això, ho hem de tenir tot preparat. Quan arribi el setembre, hem d'haver fet els deures", va manifestar el president del Comitè Olímpic de Catalunya ara fa nou mesos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada