PREMIER LEAGUE

El Nacional
Barcelona. Dimecres, 27 de desembre de 2017

Kompany City Newcastle EFE

El Manchester City ha superat el Newcastle per la mínima (0-1) i s'ha col·locat a quinze punts d'avantatge del Manchester United, segon classificat de la Premier League. Els de Pep Guardiola han aconseguit la seva divuitena victòria consecutiva en la competició de la regularitat anglesa i estan a només un partit de culminar una volta perfecta.
El Newcastle de Rafa Benítez ha fet un plantejament ultradefensiu a St. James Park, però el City ha tardat poc més de mitja hora en avançar-se al marcador, quan Raheem Sterling ha rematat un servei bombat a l'àrea de Kevin de Bruyne. És el tretzè gol del davanter en la present campanya.
Domini sense efectivitat
Malgrat el total domini visitant, quatre minuts més tard el Newcastle, que en la passada jornada, davant del West Ham a domicili, va trencar una ratxa de nou partits sense guanyar, ha estat a punt de reequilibrar el xoc, però el central argentí Nicolás Otamendi ha evitat el gol en treure de la mateixa línia de gol (i amb el cap) un centre-xut de Rolando Aarons.
En la segona part, el City ha mantingut el seu domini però no ha sabut aprofitar les clares ocasions de les que ha disposat, sobretot el propi Sterling, Ilkay Gündogan o De Bruyne.
El Newcastle ha arribat a somiar amb l'empat en el tram final i per a això ha afluixat la seva barrera defensiva i ha buscat la porteria d'Ederson. La millor opció l'ha tingut, de cap, Dwight Gayle en el minut 89, però el porter visitant ha evitat el gol amb una gran estirada.
D'aquesta forma, els citizens han tret profit de la segona punxada consecutiva de l'United, que aquest dimarts va empatar a Old Trafford davant del Burnley, per augmentar a 15 el seu avantatge al capdavant de la classificació.