Des que el rei Felip VI pugés al tron, ha intentat que el seu regnat fos el més transparent possible. Amb aquest objectiu, cada any publiquen un pressupost detallat amb totes les despeses que han tingut. Gràcies a aquests comptes públics, es va saber que els reis guanyen mil euros cada dia. S’assegura, a més a més, que l’estat espanyol ha destinat 7.775.040 € a pagar totes les necessitats dels monarques.
760.000 €. Aquest seria el pressupost amb el qual comptaria la Casa Reial per subministrar els productes alimentaris que necessitin durant l’any vinent. S’ha publicat gràcies a l’adjudicació a quatre empreses que ha fet Zarzuela, ja que es fa mitjançant un concurs públic.
En el contracte queda especificat, doncs, quina empresa distribuirà el menjar i quant cobrarà per això. En carn, embotits i ous es gastaran 275.000 €, entrant aquí totes les exquisideses possibles.
Casa reial sopar  EFE
EFE
Al peix i marisc destinaran 140.000 €, vint mil euros més del que es gastaran en plats precuinats, gelats i congelats. També es deixaran una bona fortuna en oli, conserves, llegums i begudes: ni més ni menys que 125.000 € l’any. I la fruita? Aquest lot és en el que menys invertiran, havent-la adjudicat a una empresa que els cobrarà 90.000 €.
Unes escandaloses xifres que fan pensar en banquets enormes i plens de tot mena de luxes. Perquè com es gasten més de 60.000 € al mes en menjar?