dimecres, 20 de desembre del 2017

Sitges acull 120 rodatges en un any

Sitges acull 120 rodatges en un any

Segons xifres de la Garraf Film Commission, el 44% de les produccions que es realitzen al Garraf són sessions fotogràfiques

| 19/12/2017 a les 14:07h
Peter Dinklage durant la gravació del curtmetratge d'Estrella Damm | Estrella Damm

Sitges ha acollit uns 120 rodatges al llarg de l'any 2017. Així ho ha explicat la Garraf Film Comission, entitat que gestiona els rodatges a la comarca. Segons Santi Roig, director de l’organisme, aquests rodatges han generat 62.000 euros en taxes a tota la comarca, “però un impacte econòmic majúscul”. Miquel Forns, alcalde de Sitges, ha volgut ressaltar el fet que “ja no parlem només de la ciutat com un escenari de pel·lícula, també de la resta del Garraf”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, que ha destacat com “amb la coordinació de totes les administracions podem convertir el nostre territori en un gran plató". En un any, a la comarca del Garraf s’han tramitat més de 160 permisos repartits en els següents àmbits: 44% sessions fotogràfiques, 34,67% anuncis, 12,67% vídeos i 8,67% pel cinema.



D’aquestes produccions destaquen la pel·lícula Jojo’s Bizarre Adventure –enregistrada a Sitges, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes– o un dels anuncis més populars del passat estiu, el d’Estrella Damm, rodatge que en la seva majoria es va realitzar al centre de Sitges, amb el protagonisme de Peter Dinklage.

Albert Solé, vicepresident de l’Asociación de Productoras de Cine Publicitario de España, ha afirmat que “la publicitat és el motor real de l’audiovisual” i segons un estudi realitzat pel col·lectiu que representa, l'impacte econòmic dels rodatges publicitaris a l’estat espanyol és de 430 milions d’euros. Una xifra que, a grans trets, es divideix en 200 per la contractació de personal i 50 a contractar serveis d’hostaleria.




(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada