El fred és un gran mètode de conservació dels aliments perquè causa la inhibició del creixement microbià i de les reaccions enzimàtiques, que són les que fan que els aliments es degradin. D’una banda, hi ha la conservació a la nevera: l’article sobre la conservació dels aliments explica quines són les temperatures i condicions òptimes per a conservar els aliments. D’una altra banda, hi ha el recurs de la congelació, un procés amb el qual s’aconsegueix la inhibició del desenvolupament microbià i de les reaccions enzimàtiques i químiques amb temperatures de -18°C o inferiors.
Si amb les temperatures de conservació a la nevera (entre 0º i 8ºC) s’aconsegueix d’allargar uns dies la vida dels aliments frescos, amb la congelació s’aconsegueix d’allargar-ne la conservació durant mesos. Però perquè els aliments congelats conservin la qualitat, la textura, les condicions químiques i la textura adequades, cal fer correctament el procés de congelació i el de descongelació.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.