Salut
Consells per augmentar la higiene a la cuina i en manipular aliments
El NacionalFoto: Unsplash
Barcelona. Dimarts, 7 d'abril de 2020
2 minuts
Els experts han advertit que l'aixecament del confinament decretat
pel Govern amb motiu de la Covid-19 serà gradual i implicarà una sèrie
de canvis en els nostres hàbits de vida i higiene, com també en el
desenvolupament de les nostres tasques que possiblement haurem d'adoptar de manera definitiva.
Per tant, segurament haurem de parar molta més atenció a activitats diàries quotidianes com la manipulació d'aliments o fins i tot les reunions amb altres persones. A més, quan puguem tornar a restaurants o altres establiments turístics, segurament haurem d'estar molt més atents a qüestions com la neteja i desinfecció o la gestió de residus.
A la nostra cuina es poden tenir en compte diferents aspectes que ens poden ajudar a mantenir-la més higiènica. Per exemple, la ventilació dels espais és fonamental, i és una cosa que s'ha de fer dues vegades al dia. És adequat mantenir a l'envàs original els productes de neteja i desinfecció, per saber amb què estem netejant i desinfectant en cada moment.
A l'hora de cuinar cal tenir sempre les mans i les ungles ben netes i retallades i s'han de rentar després d'anar al lavabo, mocar-se, tossir o esternudar, després de manipular escombraries o recipients que les continguin i després de tocar matèries primeres crues. A més, en manipular els aliments s'haurien d'evitar els anells, arracades o pírcings, braçalets o rellotges. També és aconsellable tenir la cara neta i els cabells recollits cap enrere.
Mentre es treballa amb els aliments a la cuina, altres accions a evitar són les de tocar-se els cabells, nas, orelles o boca; si això passés, s'ha de rentar-se de mans. Òbviament, tampoc no és aconsellable fumar, esternudar o tossir sobre els aliments o fer qualsevol altra activitat que pugui ser causa de contaminació, com també s'hauria d'evitar manipular aliments directament amb les mans quan hi hagi un estri alternatiu amb el qual puguem fer-ho i estigui perfectament net.
Quant als residus que acumulem a casa i a la cuina especialment, és important assignar una zona en específic i procurar fer una divisió adequada de cada un. D'aquesta forma també evitarem accidents en tornar a agafar, per exemple, un envàs que pugui barrejar-se amb altres residus orgànics. A més, quan hi hagi persones malaltes a casa, cal procurar que els seus residus estiguin separats de la resta, o bé en un cubell específic o bé embolicant-los en una bossa de plàstic hermètica que impedeixi que sigui a prop del cubelll o que fregui algunes zones que després es puguin tocar amb les mans.
Quant a la freqüència de retirada, en els casos de manipulació d'aliments s'aconsella que sigui diària, per evitar qualsevol tipus de contaminació que pugui afectar la salut dels membres que formen part de la casa.
Per tant, segurament haurem de parar molta més atenció a activitats diàries quotidianes com la manipulació d'aliments o fins i tot les reunions amb altres persones. A més, quan puguem tornar a restaurants o altres establiments turístics, segurament haurem d'estar molt més atents a qüestions com la neteja i desinfecció o la gestió de residus.
A la nostra cuina es poden tenir en compte diferents aspectes que ens poden ajudar a mantenir-la més higiènica. Per exemple, la ventilació dels espais és fonamental, i és una cosa que s'ha de fer dues vegades al dia. És adequat mantenir a l'envàs original els productes de neteja i desinfecció, per saber amb què estem netejant i desinfectant en cada moment.
A l'hora de cuinar cal tenir sempre les mans i les ungles ben netes i retallades i s'han de rentar després d'anar al lavabo, mocar-se, tossir o esternudar, després de manipular escombraries o recipients que les continguin i després de tocar matèries primeres crues. A més, en manipular els aliments s'haurien d'evitar els anells, arracades o pírcings, braçalets o rellotges. També és aconsellable tenir la cara neta i els cabells recollits cap enrere.
Mentre es treballa amb els aliments a la cuina, altres accions a evitar són les de tocar-se els cabells, nas, orelles o boca; si això passés, s'ha de rentar-se de mans. Òbviament, tampoc no és aconsellable fumar, esternudar o tossir sobre els aliments o fer qualsevol altra activitat que pugui ser causa de contaminació, com també s'hauria d'evitar manipular aliments directament amb les mans quan hi hagi un estri alternatiu amb el qual puguem fer-ho i estigui perfectament net.
Quant als residus que acumulem a casa i a la cuina especialment, és important assignar una zona en específic i procurar fer una divisió adequada de cada un. D'aquesta forma també evitarem accidents en tornar a agafar, per exemple, un envàs que pugui barrejar-se amb altres residus orgànics. A més, quan hi hagi persones malaltes a casa, cal procurar que els seus residus estiguin separats de la resta, o bé en un cubell específic o bé embolicant-los en una bossa de plàstic hermètica que impedeixi que sigui a prop del cubelll o que fregui algunes zones que després es puguin tocar amb les mans.
Quant a la freqüència de retirada, en els casos de manipulació d'aliments s'aconsella que sigui diària, per evitar qualsevol tipus de contaminació que pugui afectar la salut dels membres que formen part de la casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada