Tortell de Rams: el fem a casa?
És una de les tradicions gastronòmiques de Diumenge de Rams a alguns punts de Catalunya
Una d'elles és gaudir del típic Tortell de Rams, popular a diferents punts de Catalunya. Un tortell que és com el de Reis però sense fava ni figura, i que pot ser farcit de cabell d'àngel, massapà, crema, trufa o nata.
T'expliquem com preparar-lo.
INGREDIENTS:
La primera massa:- 70 grams de farina de força
- 20 grams de llevat premsat
- 35 grams de llet tèbia
- 400 grams de farina de força
- 100 grams de sucre
- 1 cullerada de gluten de farina de blat
- 5 grams de sal
- 80 grams de mantega
- 70 mil·lilitres de llet sencera
- 2 ous
- La ratlladura de mitja llimona i la de mitja taronja
- 1 ou batut
- Sucre
- Fruites confitades
ELABORACIÓ:
Preparem la primera massa:- Desfem el llevat amb la llet tèbia en un bol i ho deixem reposar deu minuts.
- Afegim la farina i ho treballem fins a tenir una massa homogènia.
- Tapem la massa amb un drap i es deixa reposar fins que hagi doblat el seu volum.
- Posem en un bol la llet, el sucre, la mantega desfeta i els ous batuts i el bat fins a tenir una massa homogènia.
- Afegim la farina i es treballa fins a tenir una massa elàstica.
- Barregem aquesta massa amb la primera massa i ho treballem.
- Quan sigui una massa ben homogènia afegim la sal i les ratlladures de llimona i taronja.
- Ho deixem reposar en un bol tapat amb un drap, fins que tripliqui el volum.
- Després de reposar la massa, la treballem lleugerament.
- Treballem la massa, amb un forat al mig, perquè tingui forma de corona.
- La posem a una safata de forn untada amb oli, i pintem la corona amb ou batut.
- Es deixa reposar fins que dobli el seu volum.
- Quan ja s'hagi doblat, torneu a pintar amb ou batut i decoreu el tortell amb fruita confitada i sucre.
- Enforneu uns 25 minuts, amb el forn preescalfat a 180 graus, fins que sigui ros.
- Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar a temperatura ambient.
- El partiu per la meitat i el farciu del que més us agradi.
Més notícies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada